Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Tomáš Slavík vyhral dual slalom na Crankworx Innsbruck World Tour 2021

Český jazdec porazil vo finále Eda Mastersa a v celkovom poradí o titul King of Crankworx je druhý.
Martin Sarvaš
Foto: Boris Beyer / Red Bull Content Pool

Český jazdec Tomáš Slavík sa stal víťazom úvodných pretekov v dual slalome na Crankworx World Tour 2021. Okrem toho je na druhom mieste v celkovom poradí o titul King of Crankworx.

Každý rok je ťažšie a ťažšie zajazdiť niečo na Crankworx, keďže je veľa pretekárov, ktorí sa sústredia iba na túto sériu, ktorá je pomerne špecifická.

Pretekanie v slalome alebo na pumptracku je momentálne úplne inde ako pred piatimi rokmi. O to viac sa teším zo svojho výkonu. Na jeseň som dosť zmenil tréningový plán  a začal som spolupracovať s Robom Šimečkom, ktorý sa mi stará o kondičnú prípravu a je vidno, že všetko funguje tak, ako má.

Túto zimu som sa mohol plnohodnotne pripraviť na sezónu, keďže som nemohol odcestovať na preteky do Južnej Ameriky. Ono všetko zlé je asi pre niečo dobré. Keď som prišiel do Innsbrucku, už od prvých jázd som cítil, že je všetko tak, ako má byť a že všetko šlape na 100%.

Finálové jazdy Tomáša Slavíka:

Bolo super byť opäť na Crankworx, užíval som si každý meter na trati a každú minútu mimo trati s kamarátmi a zároveň s tými najrýchlejšími borcami na svete.

V kvalifikácii som išiel dosť opatrne, nechcel som spraviť zbytočnú chybu a už tam som cítil, že by to mohlo vyjsť. V pretekoch som potom začal postupne pridávať plyn, až kým som sa dostal na pomyselnú hranicu a od semifinále to bolo už len ‚all or nothing‘.

Išli sme absolútne cez limit, ale viete, čo bolo super? Ja som sa v tomto ‚móde‘ cítil skvele. V poslednej jazde sme s Eddiem Mastersom leteli vedľa seba a videl som, ako to tam rúbe a obaja sme začali robiť chyby. Bolo to už prosto príliš.

Nakoniec sa mi podarilo vyhrať aj v poslednej jazde a odnášam si po prvýkrát zlatú medailu z Innsbrucku. Okrem toho, po odjazdení všetkých pretekov som na celkovom druhom mieste v boji o titul King of Crankworx. Bude to ešte zaujímavé. Ďakujem všetkým za krásne správy a viem, že bez vás by to bolo nemožné!

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Včera 09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

17.04.2024 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu