Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Vodič prešiel do protismeru a zrazil dvoch cyklistov. Tragickú nehodu neprežila matka, dieťa bojuje o život

Tragická nehoda sa stala v Harmanci neďaleko Banskej Bystrice.
Biker
Vodič prešiel do protismeru a zrazil dvoch cyklistov. Tragickú nehodu neprežila matka, dieťa bojuje o život

Podpíšte petíciu za prijatie opatrení na zvýšenie bezpečnosti cyklistov v premávke

V sobotu predpoludním došlo k tragickej dopravnej nehode v Harmanci neďaleko Banskej Bystrice, keď prešlo auto do protismeru a zrazilo dvoch cyklistov – 10-ročné dieťa a jeho matku.

Bohužiaľ, 41-ročná žena podľahla zraneniam na mieste, zatiaľ čo dieťa previezli sanitkou do nemocnice a bojuje o život.

Podľa doterajších informácií vodič prešiel z neznámych príčin v neprehľadnej zákrute do protismeru. Alkohol v krvi nemal.

„Zranenú ženu sa záchranári ešte pokúšali oživiť. Napriek ich maximálnemu úsiliu sa to nepodarilo. Na mieste nehody bolo aj zranené dieťa, to bolo po ošetrení prevezené do nemocnice v Banskej Bystrici. K jeho zdravotnému stavu viac informácií nemôžeme poskytnúť,“ vyjadrila sa Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Podľa portálu Bystricoviny.sk išlo o trojčlennú rodinu z Banskej Bystrice. Otec šiel na bicykli prvý, v strede bol ich syn a posledná išla matka.

Tragických nehôd pribúda

Bohužiaľ, nejde vôbec o prvý prípad podobného incidentu. Úspešný slovenský cyklista Adrián Babič nedávno tragicky zomrel pri tréningu po tom, ako ho zrazilo auto, ktoré mu nedalo prednosť a početné zranenia utrpel po zrážke s autom aj pretekár Dukly Banská Bystrica.

Minulý rok v lete iba 18-ročný agresívny šofér úmyselne zrazil dvoch cyklistov na ceste pod Tatrami. Šofér predbehol manželský pár na bicykloch, prudko pred nimi pribrzdil a obaja vrazili do jeho auta. Mladému vodičovi hrozí 3-ročné väzenie.

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová spustila petíciu za prijatie opatrení na zvýšenie bezpečnosti cyklistov a chodcov. Petíciu môžete podpísať tu.

Cestný zákon chceli zmeniť už v roku 2017. Neuspeli

Nicholsonová sa priznala, že už v roku 2017 sa snažili zmeniť cestný zákon, ktorý by chránil cyklistov na cestách, avšak novela neprešla. Dôvod v ich poslaneckom klube znel: „Kvôli dvom mŕtvym cyklistom si predsa nebudeme proti sebe štvať 2 milióny vodičov.“

„Pamätám si, že v roku 2017 sme s Ďuro Droba chceli predložiť zmenu cestného zákona, ktorá stanovila 1,5 metrový odstup od cyklistu pri predbiehaní. Vlastný poslanecký klub nás prinútil novelu stiahnuť. Padali argumenty: kvôli dvom mŕtvym cyklistom si predsa nebudeme proti sebe štvať 2 milióny vodičov.“

Vaše komentáre

Aktuality

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

Zavrieť reklamu