Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel sa vracia ku cross-country, chystá sa na svetový pohár v Albstadte

Po úspešnom štarte sezóny na ceste sa vracia talentovaný Holanďan na horský bicykel.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel sa vracia ku cross-country, chystá sa na svetový pohár v Albstadte

Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Mathieu van der Poel má za sebou veľmi úspešný štart v sezóne 2021 v cyklokrose i cross-country a čoskoro sa predstaví aj na horskom bicykli.

V cyklokrose sa stal po štvrtýkrát majstrom sveta a dokopy vyhral desať pretekov. V cestnej cyklistike začal výhrou etapy na UAE Tour, dve etapy na Tirreno-Adriatico a po úžasnom výkone vyhral aj klasiku Strade Bianche. Na Okolo Flámska skončil druhý, na E3 Saxo Bank tretí a na Miláno – San Remo piaty.

Van der Poel sa minulý rok sústredil iba na cestnú cyklistiku a preteky na horských bicykloch vynechal. Talentovaný Holanďan sa však vracia na trať cross-country na preteky svetového pohára v Albstadte, ktoré sa uskutočnia 7. – 9. mája.

V roku 2019 na rovnakom mieste v Albstadte skončil druhý, pričom v disciplíne na krátkom okruhu (XCC) vyhral. V disciplíne XCC jednoznačne dominoval počas celej sezóny 2019 a päťkrát vyhral. V klasickom XCO sa mu podarilo vyhrať na svetovom pohári trikrát. Zlatú medailu získal aj na Majstrovstvách Európy v Brne.

Má šancu vyhrať v Albstadte?

Samozrejme, že má. Ale skôr by sa dal nazvať divokou kartou, pretože na trati budú všetci najskúsenejší pretekári cross-country, ktorí strávili celú prípravu na horských bicykloch a majú za sebou aj úvodné preteky.

Veľkým favoritom je Mathias Flückiger, ktorý v Albstadte naposledy vyhral (2019) a porazil práve Mathieu van der Poela. Na štarte nebudú chýbať ani Nino Schurter, Henrique Avancini či úradujúci majster sveta Jordan Sarrou.

Ďalšou divokou kartou je určite aj mladý Tom Pidcock, ktorému sa rovnako darí na cestnom bicykli a počas uplynulého víkendu vyhral preteky švajčiarskeho pohára na horskom bicykli.

Prvé tohtoročné peteky svetového pohára v cross country v Albstadte môžete sledovať online na Red Bull TV.

Program svetového pohára v XC Albstadt 2021:

  • 7. mája 2021 – 17:20 – XCC Short Track
  • 9. mája 2021 – 11:00 – Finále žien XCO
  • 9. mája 2021 – 14:15 – Finále mužov XCO

Vaše komentáre

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu