Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Úplne nový zjazdový Trek Session 2022 upravené pruženie a iba hliníkový rám (detaily, modely, ceny)

Úplne nový Session je kompletne prepracovanou verziou legendárneho zjazdového bicykla, ktorý dáva zjazdárom ešte vyššiu rýchlosť, lepšie ovládanie a skvelú nastaviteľnosť.
Martin Sarvaš

Trek predstavil ďalšiu generáciu jedného z najikonickejších zjazdových bicyklov na svete. Úplne nový Session je rýchlejší, všestrannejší a pripravený brázdiť terén ostrejšie ako kedykoľvek predtým, s úplne novým rozložením odpruženia, širším výberom veľkosti kolies a rozšírenými možnosťami nastavenia.

Session za posledné desaťročie priviezol k mnohým víťazstvám špičkových svetových jazdcov, od Red Bull Rampage až po okruh Svetového pohára, čím sa dostal na výslnie sveta zjazdovej cyklistiky.

Teraz sa vracia s výraznými úpravami pre lepší výkon, s úplne novým vzhľadom (pritom stále vyzerá ako Session) a vlastnosťami, vďaka ktorým je ideálnym zjazdovým bicyklom pre širšie spektrum jazdcov.

Detaily Trek Session 2022

 

  • Full 29″ s možnosťou mulletu (vzadu 27,5″)
  • Iba hliníkový rám
  • Zdvih rámu 200mm
  • Systém pruženia s vrchným čapom
  • Nastaviteľná geometria i pruženie
  • Veľkosti: R1 – R3
  • Hmotnosť: 17.08 kg – 17.68 kg
  • Cena: 4,999 eur – 6,999 eur (Rám: 2,999 eur)
  • www.trekbikes.com/session
Dizajn odpruženia s vysokým otočným čapom

Najpozoruhodnejšie je, že nový Session má odpruženie s vysokým otočným čapom, čo znamená, že dráha nápravy je smerom vzad, vďaka čomu sa zadné koleso môže hýbať v smere sily, ktorú vyvinú nerovnosti, a nejde proti nej. Pri jazde to znamená hladší priebeh odpruženia, lepšiu priľnavosť a v konečnom dôsledku rýchlejšiu jazdu.

Dráha nápravy vzad pri stlačení odpruženia zvyšuje vzdialenosť medzi zadným ozubením a prevodníkom. Toto ťahanie reťaze spôsobuje napätie, ktoré môže vyústiť do spätného rázu pedálov.

Na zmiernenie pnutia reťaze a výsledného spätného rázu pedálov je bicykel Session vybavený napínacou kladkou, ktorá vedie hornú časť reťaze, aby bola bližšie k vysokému čapu, čo prakticky eliminuje ťahanie reťaze a jeho negatívne vplyvy.

Lepšie nastavenie pruženia

Podobne ako predchádzajúce modely Session, aj nový model má systém Active Braking Pivot a nastaviteľnú geometriu Mino Link – navyše spolu s úplne novým systémom Mino Link na nastavenie progresivity odpruženia.

Jazdci si teraz môžu zvoliť medzi tuhšou 25 % progresivitou na preteky alebo mäkšou 20 % progresivitou na rekreačnú jazdu.

Širšia škála veľkostí kolies

Nový Session sa dodáva s 29-palcovými kolesami vo všetkých veľkostiach, ale rám je kompatibilný aj s 27,5-palcovými kolesami. Prípadne si jazdci môžu vybrať kombinovanú zostavu kolies, s 29-palcovým kolesom len vpredu.

Nové veľkosti podľa dosahu a zadná stavba podľa veľkosti

Veľkostná stratégia nového modelu Session je založená skôr na dosahu ako na dĺžke sedlovej trubky. Vďaka tomu si jazdci ľahšie vyberú veľkosť, ktorá najlepšie zodpovedá ich jazdnému štýlu. Ak dbajú viac na rýchlosť, odporúčame väčšiu veľkosť, a pokiaľ je pre nich podstatná manévrovateľnosť, treba ísť o veľkosť nižšie.

Nové modely Session majú prispôsobenú aj dĺžku zadnej stavby v závislosti od veľkosti. Dĺžka zadnej stavby, alebo zadného ťažiska sa zväčšuje spolu s dosahom rámu.

Jazdec tak získa vyvážené rozmiestnenie hmotnosti bez ohľadu na veľkosť. Toto zdokonalenie umožňuje lepšie ovládanie vo vysokej rýchlosti.

Zliatinové rámy a vymeniteľné ochranné prvky

Nové modely Session sú postavené na rámoch Alpha Platinum Aluminum s vymeniteľnými krytmi proti poškodeniu nečistotami v teréne a manipuláciou so zadným odkladacím priestorom. Rámy umožňujú vedenie káblov interne alebo externe, podľa výberu zákazníka.

Je dostupný v dvoch kompletných modeloch (Session 8 a Session 9) a ako súprava rámu, ktorá zahŕňa tlmič a vymedzovaciu podložku hlavovej zostavy, na ktorú môžete použiť 29˝, 27,5˝ kolesá, alebo ich skombinovať.

Modely, špecifikácie, ceny

Session 9

  • Rám: Alpha Platinum Aluminium
  • Vidlica: RockShox Boxxer Ultimate, DebonAir spring, Charger 2.1 RC2 damper, 46 mm offset, Boost, 110×20 mm Maxle Stealth, 200 mm travel
  • Tlmič: RockShox Super Deluxe Ultimate DH, RC damper, 225 mm x 70 mm
  • Radenie: SRAM X01 DH, 7-speed
  • Brzdy: SRAM Code RSC
  • Hmotnosť: 17.08 kg
  • Cena: 6,999 eur
  • Celá špecifikácia

Session 8

  • Rám: Alpha Platinum Aluminium
  • Vidlica: RockShox Boxxer Select 200mm
  • Tlmič: Fox VAN Performance / pružinový
  • Radenie: SRAM GX DH, 7-speed
  • Brzdy: SRAM Code R
  • Hmotnosť: 17.68 kg
  • Cena: 4,999 eur
  • Celá špecifikácia

Rám Session

Fotogaléria Trek Session 2022

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu