Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil nové univerzálne topánky Rime Flat

Univerzálne topánky na turistiku aj na bike.
Martin Sarvaš

Po predstavení zjazdových topánok 2FO DH, Specialized predstavil iné nové topánky – Rime Flat.

Specialized tvrdí, že model Rime je cielený pre jazdcov, ktorý potrebujú mať pevne nohu nielen na pedáloch, ale aj pri chôdzi na zemi. Pri tomto nás napadá predstava celodenných výjazdov, pri ktorých sa nevyhnete prenášaniu bicyklov na chrbtoch.

Topánky Rime sú v ponuke v dvoch farbách – celé čierne a tzv. white mountain, čo je v skutočnosti kombináciou béžovej, čiernej a hnedej. Zaplatíte za ne 129,90 eur.

Hlavnou pridanou hodnotou týchto topánok oproti klasickým flat topánkam je flexibilná špička, ktorá je je pohodlnejšia pri chôdzi a v strede má tiež mäkšiu podrážku pre lepšie vstrebávanie otrasov.

Predná časť topánok Rime má spevnenú špičku pre ochranu prstov. Vložka je, ako inak, Specialized Body Geometry, ktorá má za úlohu viacero vecí – zvýšiť efektívnosť šliapania, optimalizovať polohu bedra, kolena a šľapy pri šliapaní, a tým zachovať prúdenie krvi v prstoch na nohách a redukovať riziko zranenia.

Nové flaty od Specializedu majú novú protišmykovú podrážku SlipNot s mäkšou zmesou ST, ktorá by sa mala viac „lepiť“ na piny pedálov. Keďže majú byť univerzálne outdoorové topánky, materiál obsahuje hydrofobickú sieťku, ktorá by mala v daždi uchrániť nohy pred vlhkom.

Vo verdikte recenzie na portáli Pinkbike sa píše, že ide o topánky, na ktoré sa čakalo už veľmi dlho a konečne ich niekto spravil. „Nejde o topánky pre bikeparkového shreddera, ale na to ani nie sú určené. Je to určite najlepšia možnosť pre viacdňové výlety v horách a to, na čo sú určené spĺňajú do bodky. Bolo by dobré, keby bola aj verzia s vyššou členkovou časťou či odnímateľnou manžetou.“

Singlatracks píše, že topánky Rime sú pre dobrodružného jazdca, ktorý nielen bicykluje, ale chodí aj na turistiky. „Ide o skvelé univerzálne topánky pre všetkých flat-pedal jazdcov. Ich turistické vlastnosti sú bonusom, ktorý nijakým spôsobom neuberá na kvalite na pedáloch. Ak v nich však neplánujete chodiť na turistiky alebo jednoducho iba chodiť, možno nájdete aj iné topánky, ktoré sedia lepšie.“

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu