Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Van der Poel o šialenom 50km sólo úniku: Zaútočil som, lebo mi bola zima. Posledné kilometre som išiel naprázdno

Otec Mathieu van der Poela, že to bola jeho najlepšia jazda v kariére: "V takomto počasí, na takej trati a s takýmto záverom proti najlepším jazdcom na svete - stále ma dokáže prekvapiť."
Martin Sarvaš

Mathieu van der Poel zaútočil v zjazde a s jedlom v ústach:

Mathieu van der Poel vyhral piatu etapu Tirreno-Adriatico po neskutočnom 50km sólo úniku. 26-ročný Holanďan povedal dôvod, prečo išiel do úniku tak skoro: „Zaútočil som tak skoro, pretože mi bola. Cítil som sa dobre až kým nebolo 20km do cieľa.“

O víťazstvo ho v závere takmer pripravil líder celkového poradia Tadej Pogačar, ktorý Van der Poelov takmer 3-minútový náskok pred cieľom stiahol na 10 sekúnd.

„Posledné kilometre som išiel úplne naprázdno. Povedali mi, že Pogačar sa ku mne blížil, ale už som ani nebol schopný počúvať. Chcel som iba čo najskôr prísť do cieľa,“ priznal sa Van der Poel.

Piatu etapu Tirreno-Adriatico vyhral jazdec tímu Alpecin-Fenix po viac ako 50 km dlhom sólo úniku, pričom jazdci mali už v tom čase v nohách 150 km. Zvlnenú klasikársku etapu sťažilo pretekárom počasie a vytrvalý dážď, avšak zatiaľ čo sa prenasledujúci pretekári obliekali, Van der Poel si išiel po víťazstvo oblečený v krátkom.

Otec Mathieu van der Poela pre belgické noviny Het Nieuwsblad povedal, že to bola jeho najlepšia jazda v kariére: „To, čo Mathieu predviedol na Tirrene bola jeho najlepšia jazda v kariére. V takomto poli, v takomto počasí, trati a s takýmto záverom proti najlepším jazdcom na svete – stále ma dokáže prekvapiť.“

Van der Poel má už tento rok na konte aj výhru tretej etapy Tirreno-Adriatico, kde prešiel cieľom so založenými rukami či víťazstvo na Strade Bianche, získal štvrtý titul majstra sveta v cyklokrose a okrem toho vyhral aj deväť ďalších cyklokrosových pretekov.

Mathieu van der Poel má ďalej v pláne preteky Milano-Sanremo (20.3.), E3 Saxo Ban Classic (26.3.), Dwars door Vlaanderen (30.3.), Okolo Flámska (4.4.) a Paríž-Roubaix (11.4.).

Zostrih z 5. etapy Tirreno-Adriatico:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu