Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral úvodnú etapu pretekov UAE Tour 2021 (+video)

Prvé cestné preteky v sezóne 2021, prvá výhra.
Martin Sarvaš
 Mathieu van der Poel vyhral úvodnú etapu pretekov UAE Tour 2021 (+video)

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) vyhral úvodnú etapu pretekov UAE Tour 2021. Holandský cyklista má za sebou úspešnú cyklokrosovú sezónu, v ktorej sa stal po štvrtýkrát majstrom sveta a dokopy vyhral desať pretekov.

Ide o jeho prvé cestné preteky v sezóne 2021 a hneď si pripísal víťazstvo, keď v záverečnom šprinte nechal za sebou druhého Davida Dekkera (Jumbo-Visma) a Michaela Morkova (Deceuninck-QuickStep).

Silný vietor roztrhal balík už na začiatku a do záverečného šprintu sa nedostali silný šprintéri Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep) ani Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe).

„Dnes bol veľmi veterno a preteky boli skutočne ťažké. Po šprintérskej prémii sa odtrhla veľká skupina a podarilo sa mi ich dobehnúť. Ale bolo to veľmi náročné. Viem, že záver v šprinte mi sedí, ale vôbec som to nečakal. Je veľmi príjemné začať sezónu víťazstvom,“ povedal Van der Poel po pretekoch.

„Keď je priebeh pretekov veľmi ťažký, môj šprint je lepší a lepší,“ vysvetlil víťaz etapy.

„Vedel som, že musím byť v dobrej pozícii a začať šprintovať v správnej chvíli. Gianni Meersman [spolujazdec] si odviedol skvelú prácu, keď sa mu podarilo dobehnúť pretekára, ktorý sa rozbehol v závere do úniku [Mattia Cattaneo z QuickStepu sa pokúsil o útok 6km pred cieľom] a veľmi sa teším, že som takto začal sezónu.“

V boji o celkové poradie sa ukázali João Almeida (Deceuninc-QuickStep), Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a Adam Yates (Ineos Grenadiers), ktorý sa snažili získať čo najviac bonusových sekúnd na šprintérskych prémiách.

Celkové hodnotenie vedie po prvej etape Mathieu van der Poel

Zostrih 1. etapy UAE Tour 2021:

Výsledky 1. etapy UAE Tour 2021
1 Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix 3:45:47
2 David Dekker (Ned) Jumbo-Visma
3 Michael Mørkøv (Den) Deceuninck-QuickStep
4 Emils Liepins (Lat) Trek-Segafredo
5 Elia Viviani (Ita) Cofidis
6 Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates
7 Anthony Roux (Fra) Groupama-FDJ
8 Chris Harper (Aus) Jumbo-Visma 3:45:50
9 João Almeida (Por) Deceuninck-QuickStep
10 Fausto Masnada (Ita) Deceuninck-QuickStep
Celkové poradie po 1. etape UAE Tour 2021
1 Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix 3:45:37
2 David Dekker (Ned) Jumbo-Visma 0:00:04
3 Michael Mørkøv (Den) Deceuninck-QuickStep 0:00:06
4 João Almeida (Por) Deceuninck-QuickStep 0:00:07
5 Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates 0:00:08

Vaše komentáre

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu