Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Greg Minnaar vyhral Svetový pohár v Louse, opäť prepísal históriu a vytvoril nový rekord (+záznam)

Čoskoro 39-ročný Minnaar má už na konte rekordných 22 víťazstiev pretekov svetového poháru v zjazde. Okrem je najstarším jazdcom v histórii, ktorému sa podarilo vyhrať sveťák.
Martin Sarvaš
Greg Minnaar vyhral Svetový pohár v Louse, opäť prepísal históriu a vytvoril nový rekord (+záznam)

Greg Minnaar sa stal víťazom tretieho kola pretekov Svetového pohára v zjazde v portugalskej Louse.

Zjazdár z Juhoafrickej republiky opäť prepísal históriu zjazdu. Minnaar má momentálne na konte rekordných 22 víťazstiev pretekov svetového pohára  v zjazde, čo sa doposiaľ ešte nepodarilo nikomu.

Okrem toho je aj trojnásobným majstrom sveta z rokov 2003, 2012 a 2013. Na svetových šampionátoch bol však na pódiu dokopy 11-krát, pričom päťkrát bol druhý a trikrát tretí.

Z momentálnej štartovnej listiny zjazdárov je Greg Minnaar najstarším jazdcom. Už o pár dní (13. novembra) oslávi 39. narodeniny. Verný jazdec tímu Santa Cruz Syndicate (od roku 2008) v Louse tiež prepísal rekord ako najstarší víťaz svetového pohára.

„Ešte som si to ani poriadne neuvedomil. Mal som skvelú jazdu, ale je mi tiež veľmi ľúto Lorisa (tímového kolegu), ktorý dostal defekt. Nemôžem tomu uveriť. Nemám slov. Necítil som sa na výhru, ale mal som dobré časy v tréningoch, ale v kvalifikácii som zaostal. Do finále som dal úplne všetko a keď som zišiel dole tak som si hovoril, že toto už nemôžem prehrať,“  opísal v cieli Minnaar.

„Už je to zopár rokov, čo sa snažím poraziť mladých frantíkov [„Frenchies“], konečne sa mi to podarilo a je to skvelý pocit.“

„Keď idete preteky, tak zo seba dokážete dostať ešte omnoho viac, ako inokedy. A o tom je závislosť na pretekaní,“ dodal víťaz v Louse.

Posledné 4. kolo Svetového pohára v zjazde sa uskutoční v nedeľu 1. novembra.

Záznam z pretekov si môžete pozrieť online na Red Bull TV.

Výsledky Lousa 2020 (3. kolo)
Elite Muži

1. Greg Minnaar: 3:55.239
2. Matt Walker: +1.833
3. Loic Bruni: +1.960
4. Aaron Gwin: +3.062
5. Dakotah Norton: +3.073

Elite Ženy

1. Myriam Nicole: 4:26.325
2. Marine Cabirou: +4.397
3. Tahnee Seagrave: +5.075
4. Tracey Hannah: +8.290
5. Nina Hoffmann: +9.264

Vaše komentáre

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu