Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Návleky

Test: Nepremokavé návleky na tretry XLC BO-A08

Ďalší zo série doplnkov XLC, o ktorom môžme povedať, že ak vás v ňom na cestách niekto neuvidí, musí byť slepý.
Hodnotenie: 4.5/5
30
Biker
Test: Nepremokavé návleky na tretry XLC BO-A08

Rovnako ako o reflexnej veste XLC, ktorú sme nedávno otestovali, aj o nepremokavých návlekoch na tretry BO-A08 platí, že ide o jeden z najreflexnejších kúskov oblečenia, aký si na bicykel môžete obliecť.

Vďaka fluorescenčnej žltej farbe návleky „svietia“ vo dne i za tmy ako poriadne silný neón. Pozdĺž zadnej časti návlekov je umiestnený aj reflexný pásik, ktorý odráža svetlo. Na produktových fotkách na webe XLC sú síce znázornené reflexné prvky aj v na bočnej časti okolo loga, avšak v skutočnosti sú tieto prvky čierne.

Zips je umiestnený na bočnej strane návlekov a obúvanie i vyzúvanie je aj vďaka flexibilnému materiálu a väčším otvorom vpredu (na kufre) i vzadu (na pätu) rýchle a pohodlné, takže sa nemusíte obávať, že pri obúvaní v daždi budete potiť krv pri naťahovaní návlekov.

Návleky sú vyrobené z kombinácie polyesteru a nylonu. Sú nepremokavé, z čoho samozrejme vyplýva, že ich ani neprefúkne. Špička je v prednej spodnej časti spevnená.

Ide o veľmi praktický doplnok na jesenné či zimné jazdy primárne na cestnom bicykli (cestné tretry), ale  natiahli by ste ich aj na klasické cross-country topánky, ktoré sa tvarom podobajú na cestné.

Návleky sa dajú pohodlne zbaliť do malých rozmerov a bez problémov sa vojdu do vrecka dresu.

Cena návlekov XLC BO-A08 je veľmi priaznivá a iba za 30 eur dostanete kvalitný produkt s poriadnou dávkou reflexnosti.

Týmto návlekom nie je veľmi čo vyčítať a ak chcete byť viditeľní za dobrú cenu, určite budete spokojní. Nedá sa povedať, že by išlo o pekný a elegantný módny doplnok, ale svoju funkciu si určite splní. Návleky ponúka XLC aj v čiernej farbe.

Vaše komentáre

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu