Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Nová Kia Sorento zvládne čokoľvek

Je navrhnutá a skonštruovaná tak, aby zvládla všetko, čo prináša život bikera.
Biker

Žijete aktívnym životným štýlom a neradi robíte kompromisy pri voľbe vozidla, pretože chcete, aby bolo ako vy, aby zvládlo čokoľvek? V tom prípade je nová Kia Sorento pre vás ideálnym spoločníkom na dobrodružných výjazdoch.

Aktuálne predstavená 4. generácia vlajkovej lode Kia je výkonná, progresívna a univerzálna. Je navrhnutá a skonštruovaná tak, aby zvládla všetko, čo prináša život bikera.

Dizajn, materiály, technológie

Prepracovaný vonkajší dizajn modelu Sorento s ostrými líniami a modernými detailmi dodáva vozidlu sebavedomý vzhľad. Vďaka moderným geometrickým detailom a predĺženým proporciám natiahnutým smerom dozadu pôsobí model odvážne a dospelo.

Samozrejme, nechýba pre Kiu charakteristická mriežka chladiča v tvare „tigrieho nosa“ umocnená pomocou LED denných svetiel v tvare „tigrieho oka“, ktoré zvýrazňujú intenzívny dojem a dodávajú dizajnu niečo navyše.

V atraktívnej kabíne zasa nájdete prvotriedne materiály, špičkové informačno-zábavné technológie a audiosystém BOSE s priestorovým zvukom, ktorý zaisťuje dokonalý zážitok z prehrávania hudby v aute.

Vnútorná kabína je pohodlná a priestranná vďaka novej platforme „N3“ pre SUV strednej veľkosti, ktorá vďaka inteligentnejšiemu usporiadaniu poskytne veľkorysý priestor pre sedem pasažierov a okrem toho aj jeden z najväčších batožinových priestorov vo svojej triede – až 821 l (pri 7-miestnej verzii) alebo 910 l (pri 5-miestnej verzii). Výsledkom je jedno z najuniverzálnejších a najpriestrannejších vozidiel vo svojej triede.

Jazda

Nová platforma „N3“ je skonštruovaná tak, aby maximalizovala stabilitu počas jazdy vo všetkých prostrediach. Jazda vo vozidle je teraz ešte istejšia, pohodlnejšia a uspokojivejšia.

Najnovší model Sorento ponúka omnoho lepšie schopnosti v teréne ako jeho predchodca vďaka novému terénnemu režimu, ktorý je vo štvrtej generácii novinkou. V spojení s voliteľným systémom pohonu všetkých kolies má Sorento s terénnym režimom lepšie vlastnosti počas jazdy cez blato, sneh a piesok. Jednotlivé režimy je možné voliť pomocou ovládača na stredovej konzole.

V terénnom režime vozidlo precízne reguluje štandardný elektronický stabilizačný systém vozidla (ESC) a rovnako aj rozdeľovanie krútiaceho momentu medzi všetky štyri kolesá.

Áno, ak chcete ísť vlastnou cestou a jazdiť bez kompromisov, nové Sorento je správna voľba, nakoľko ponúka najmodernejšie technológie v histórii. Ich škála je navrhnutá tak, aby bola jazda bezpečnejšia, menej stresujúca a obsluha dokonale jednoduchá.

Nové Sorento má vo výbave aj inovatívny telematický systém Kia UVO Connect, ktorý spája vodičov s okolím. Ponuka asistenčných systémov je bohatá, okrem iného obsahuje asistenta na predchádzanie čelným zrážkam, ktorý zaznamená aj protiidúcu premávku počas odbočovania na križovatke, systém monitorovania okolia, inteligentný obmedzovač rýchlosti atď.

Prvý raz aj elektrifikované verzie

Kia veľmi dbá na životné prostredie a vďaka novej platforme prichádza model Sorento prvýkrát aj v elektrifikovaných verziách. K dispozícii bude hybridná alebo plug-in hybridná verzia, ktorá produkuje nižšie emisie, takže sa nemusíte obávať zákazov vjazdu do miest alebo iných obmedzení.

O pohon modelu Sorento Hybrid sa stará nová elektrifikovaná pohonná jednotka „Smartstream“, ktorá kombinuje 1,6-litrový motor T-GDi (zážihový motor s priamym vstrekovaním benzínu s prepĺňaním turbodúchadlom) a lítiovo-iónový polymérový akumulátor s kapacitou 1,49 kWh a elektromotor s výkonom 44,2 kW.

Táto elektrifikovaná pohonná jednotka má výkon 230 koní a krútiaci moment 350 Nm. Kombinuje nízke emisie CO2 s vysokým výkonom. K dispozícii je tiež aj nový štvorvalcový 2,2-litrový vznetový motor s výkonom 202 koní a krútiacim momentom 440 Nm.

Ak si potrebujete oddýchnuť od každodenného života, pohodlne sa usaďte a vyrazte za adrenalínovým dobrodružstvom s novým Sorentom.

www.kia.com

Aktuality

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

Zavrieť reklamu