Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Iba 17-ročný talent z Bora-Hansgrohe zomrel po zrážke s autom, ktoré mu nedalo prednosť

Pretekári vrátane Petra Sagana budú mať na jeho počesť čiernu stužku na pretekoch Milan-San Remo.
Martin Sarvaš
Iba 17-ročný talent z Bora-Hansgrohe zomrel po zrážke s autom, ktoré mu nedalo prednosť

Jan Riedmann, 17-ročný cyklistikcý talent z Nemecka podľahol zraneniam hlavy, ktoré utrpel po zrážke s autom, informuje tlačová správa tímu Bora-Hansgrohe.

Riedmann bol členom divízie tímu Bora-Hansgrohe do 19 rokov – Team Auto Eder Bayern.

Podľa správ tímu, mladý nemecký cyklista trénoval aj s tímom v Sugenheime v Bavorsku, keď sa udiala spomínaná nehoda. Jan Riedmann sa zrazil s autom, ktoré mu nedalo prednosť.

Cyklistu previezli ihneď heelikoptérou do univerzitnej nemocnice vo Würzburgu, avšak na následky zranení hlavy v nedeľu zomrel.

„Jan, bol si skvelý čloovek. Slová nestačia na vyjadrenie nášho smútku. Vždy budeš jedným z nás a budeš nám veľmi chýbať. Odpočívaj v pokoji,“ vyjadril ľútosť jeho tím.

Manažér oboch tímov Bora-Hansgrohe i Auto Eder Bayern Ralph Denk napísal: „Veľmi hlboko ľutujeme Janovu stratu a týmto vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej svojej rodine a jej príbuzným.“

„Na počesť Jana, jazdci oboch tímov Auto Eder Bayern i Bora-Hansgrohe budú mať na najbližších pretekoch (Milan-San Remo) čierne stužky. Drahý Jan, ďakujem ti za čas spolu. Vždy budete s nami!,“ dodal Ralph Denk.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu