Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Ponožky

Test: Ponožky CTM Base Coolmax 20, Base 16, Spektrum 20 & Bruiser

Otestovali sme nové kúsky z ponožiek CTM-ka.
Biker
CTM Base Coolmax 20

  • Cena: 7,99 €
  • Hodnotenie: 4/5*

Konštrukciou sú citeľne prešpekulovanejšie ako klasické ponožky na bežné nosenie a poskytujú príjemnú mieru kompresie výraznejšiu nájmä v oblasti klenby. Okrem tejto červenej sú v ponuke aj v menej výraznej čiernej.

Ich hlavným plusom je však konštrukcia zo 78% funčkného materiálu Coolmax, vďaka ktorej sú na nohe podstatne pohodlnejšie ako iné ponožky od CTM bez nej. Výška je tak akurát enduro-specific (20 označuje výšku v centimetroch) a vďaka čiastočne kompresívnej konštrukcii pri jazde až tak nepadajú.

CTM Base 16

  • Cena: 6,99 €
  • Hodnotenie: 3/5*

Tieto 16 cm vysoké ponožky sa predávajú v troch ďalších farebných prevedeniach, chýba však čierne. To je dostupné len u o euro drahšieho modelu Base Coolmax 16, ktorý vám týmto aj odporúčame.

Keďže sme testovali aj ponožky CTM s konštrukciou z tohto technického materiálu, môžeme vám povedať, že sú na nohe príjemnejšie a pôsobia menej umelo. Noha sa v nich aj menej potí. Ak by ste predsa len chceli dať euro radšej na zmrzlinu, aj tu dostanete mierne kompresívny pohodlný strih s citeľnou oporou v oblasti klenby.

CTM Spektrum 20

  • Cena: 10,99 €
  • Hodnotenie: 3,5/5*

Ak máte radšej hrubšie „froté“ ponožky (my áno), tieto budú z ponuky CTM tie najvhodnejšie. Výška 20 cm sa dá vytiahnuť moderne nízko tesne pod okraj kolenačiek, no je trochu škoda, že v ponuke je okrem tejto už len jedna ďalšia skôr dievčenská farba.

Konštrukcia z bavlny, polyamidu a elastanu je dostatočne premyslená na to, aby ste naozaj cítili, že na nohách máte športové ponožky a nie tie, s ktorými doma leštíte parkety celý víkend.

CTM Bruiser

  • Cena: 11,99 €
  • Hodnotenie: 4/5*

Tieto ponožky sme si zo všetkých, ktoré sme od CTM dostali na test, obľúbili najviac. Majú totiž ideálnu 20 cm výšku, ktorá nechá medzi kolenačkami a vrchným okrajom ponožky len malú medzeru, sú z hrubšieho materiálu a dizajn je dostatočne decentný na to, aby ste necítili nutnosť mať aj zvyšok výbavy s rovnakými logami.

Konštrukcia z polyamidu a elastanu síce pôsobí na nohe trochu umelo, no chodidlo má veľké sieťovinové panely pomáhajúce s odvetrávaním, zatiaľ čo oblasť päty a špičky je zosilnená. Lýtková časť je zase dostatočne pevná na to, aby ponožky pri jazde nepadali.

Viac informácií na webe www.ctm.sk

Vaše komentáre

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu