Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bratislavské mestské lesy upozorňujú na vážne zranenia, ktoré spôsobujú bezohľadní cyklisti

Sanitka jazdí do lesoparku takmer každý deň.
Martin Sarvaš

Mestské lesy v Bratislave upozorňujú na bezohľadných cyklistov, ktorí jazdia nebezpečne, ohrozujú svoje okolie a v poslednom období jazdí sanitka do lesoparku takmer každý deň.

„Táto sezóna je špecifická a v lese nám skokovo narástol počet návštevníkov, vrátane horských a cestných cyklistov. Časť z nich jazdí dole asfaltkami neprimerane rýchlo čo spôsobuje nielen konflikty naprieč rôznymi skupinami (peší vs cyklisti), ale aj vážne zranenia,“ píše sa na facebooku bratislavských mestských lesov.

„Nemáme ešte presné štatistiky, ale podľa pozorovaní našich pracovníkov v teréne jazdí záchranka do lesoparku takmer každý deň. Oveľa častejšie ako v minulosti.“

„Najčastejšou príčinou je vysoká rýchlosť cyklistov pri zjazdoch. Vždy majte na pamäti, že za zákrutou môže byť cyklista, pešiak, auto údržby. Môžete sa šmyknúť na štrku, blate apod. Poznáme už z minulých rokov smrteľné zranenia samotných cyklistov, rovnako aj úmrtia peších pri strete s cyklistom.

Mestské lesy robia maximum pre podporu cyklistiky (opravy ciest, obmedzovanie áut, bezpečnostné prieseky v zákrutách…) potrebujeme však aj vašu spoluprácu – jazdite ohľaduplne k ostatným aj k sebe. Frekventovaný lesopark naozaj nie je ideálne miesto na rýchlostné rekordy, za tými treba ísť inde,“ upozorňujú mestské lesy.

Vaše komentáre

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu