Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nováčik v kategórii mužov Pavol Kramarčík vstúpil do sezóny s bodmi UCI

Na cestných pretekoch v Turecku získal juniorský majster slovenska svoje prvé tri body UCI medzi mužmi.
Biker

Zdroj: Tlačová správa / SZC, ilustr. foto: Ján Melicher

V úvodných pretekoch sezóny, ktoré absolvovala naša cestná reprezentácia uplynulý víkend v Turecku, vybojoval Pavol Kramarčík 10. miesto. Pre juniorského majstra Slovenska sú to prvé tri body UCI medzi mužmi.

Cestná reprezentácia U23 a žien odcestovala po krátkej pauze znova to tepla, tentokrát smerom na východ, do Turecka. Okrem sústredenia absolvovali obe družstvá úvodné preteky v sezóne. Kým sobotná jednorazovka bola pre obe partie vo výsledkoch veľmi nepríjemná, nedeľa priniesla úsmev na tvári.

Úspešný vstup medzi mužov zaznamenal Pavol Kramarčík (TJ Slávia ŠG Trenčín), ktorý v záverečnom špurte vybojoval 10. miesto a s ním si na konto pripísal prvé 3 body UCI v novej kategórii.

Šancu na výsledok mal i Matúš Štoček (Beltrami), v 200 metrov pred cieľom sa však zaplietol do pádu, ktorý prekazil jeho ambície. Pozičnú jazdu v závere využil i ďalší z prvoročákov Pavol Rovder (Dukla Banská Bystrica), ktorý finišoval na 15. mieste. Body síce nepripisoval, no jeho výsledok je v 147 člennom štartovnom poli motivujúci.

V nedeľu atakovali na UCI body i naše ženy, keď obsadili Debnárová a Machálková obsadili 12. a 13. miesto. „Ja som veľmi rád za takýto vstup do sezóny. Nálada je dobrá a chalani fungujú v pretekoch i mimo naozaj tímovo a plnia si všetky úlohy. Štoček sa vyjadril, že ešte nezažil v rámci reprezentácie také tímové jazdenie a podporu. Kramarčíkove UCI body boli už len čerešničkou na torte.

Rovder ho pri jednom z pádov stratil a prišiel na 15. priečke, a tak posledný leadout mu poskytol Líška. Strašne ľúto mi je Štočeka, ktorý sem prišiel veľmi motivovaný a jazdil výborne, ale oba dni ho smola pripravila o výsledok. Ešte by som rád podotkol ženský tím, kde zajazdili na hrane UCI bodov (12., 13. miesto) a taktiež bol prejav tímový. Dúfam, že oba tímy budú v tomto trende pokračovať,“ povedal k pretekom Jakub Vančo, reprezentačný tréner U23 a žien.

„V prvom rade by som chcel poďakovať spolujazdcom za skvelú podporu počas pretekov, či už to bol pozičný boj alebo občerstvenie. Preteky začal veľmi chaoticky ako to už býva vždy zo začiatku. Veľa tímov chcelo ísť do úniku a napokon sa to podarilo dvom jazdcom, ktorí si postupom času vypracovali až päťminútový náskok. V pelotóne vládla pokojná nálada až na pár úsekov s bočným vetrom, kde sa to občas nakoplo a šlo sa naplno.“

„Balík však ostal pohromade. Bolo tam zopár pádov ktorým som sa stihol vyhnúť. Ako sa blížil cieľ, tak nervozita stúpala, no chalani mi pomohli zostať vpredu a pomáhali pri budovaní pozície do šprintu.“

Posledné tri kilometre boli strašne chaotické, a to spôsobilo množstvo pádov. Žiaľ, 200 metrov pred cieľom sa jednému nevyhol Matúš Štoček. Do záveru to bolo kilometer prakticky za nosom, a tam mi pomohol Andrej Líška a pripravil mi pozíciu do záveru. 150 metrov pred páskou nastal ďalší pád pred nami, ktorému sme sa so šťastím vyhli“

„No prví pretekári mi odskočili a už tam nebol priestor ako stratu zmazať, tak nakoniec z toho bolo 10. miesto. Som veľmi spokojný s výsledkom, keďže to bol môj druhý štart medzi mužmi. Ešte ďakujem Jakubovi Vančovi, mechanikom a masérom za skvelý servis a prípravu,“ priblížil boje o prvé body UCI Pavol Kramarčík.

Vaše komentáre

Aktuality

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

22.04.2024 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

Zavrieť reklamu