Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Oslávte 30. výročie Nežnej revolúcie jazdou na bicykli z Bratislavy do Viedne

Biker
Oslávte 30. výročie Nežnej revolúcie jazdou na bicykli z Bratislavy do Viedne

30. výročie Nežnej revolúcie, Bratislava a Viedeň, dve najbližšie položené hlavné mestá v Európe a jedinečná príležitosť, akú nemá nikto iný v Európe.

BUBO a Isadore Apparel sa ich rozhodli spojiť prvým verejným cyklomaratónom spájajúcim dve hlavné mestá v Európe. Poďte do pelotónu s bratmi Velitsovými a užite si možnosť, akú nemajú Londýnčania, Parížania ani Berlínčani.

Štartuje sa 15. septembra o 09:00 pred Starou tržnicou v centre Bratislavy.

 

Prihláste sa

Jazda sa začína pri Starej tržnici v centre Bratislavy a cez Most slobody v Devínskej Novej Vsi vstupujeme do Rakúska. Trasu zabezpečia sprievodné elektrovozidlá od BMW, jednotlivé skupinky v pelotóne budú viesť bratia Velitsovci a kamaráti Isadore, prechádzať sa bude rakúskym vidiekom, o ktorom sme pred 30 rokmi len snívali.

Po občerstvení v cieli sa naložia bicykle do pristaveného kamióna, kde vám ich bezpečne zabalia a dopravia naspäť na štart podujatia. Zabezpečená je aj doprava naspäť do Bratislavy takže sa o nič nemusíte starať. Dokonalá septembrová nedeľa, aká by pred 30 rokmi nebola mysliteľná.

Prečo BUBO a Isadore?

BUBO už 30 rokov posúva hranice cestovania vo svete. No chceme opäť dokázať, že zážitky sa dajú nájsť aj doma, chce to len nápad a odvahu. Po 6.ročníku Plávania cez Dunaj zakladáme novú tradíciu v presvedčení, že sa stane pevnou súčasťou bratislavského cyklistického kalendára.

Isadore Apparel je postavené na dlhoročných skúsenostiach z pro pelotónu bratov Velitsovcov. Využitie týchto skúsenosti v kombinácii s čistým dizajnom vytvára oblečenie pre aktívny cyklistický životný štýl. Nezáleži či ste pretekár alebo víkendový jazdec, pocítite dôraz na detail v každom produkte vďaka mnohým hodinám a kilometrov strávených v pro pelotóne. Okrem toho sa produkty dizajnové Martinom a Petrom vyrábajú lokálne v Púchove, v prostredí kde vyrástli a chcú vytvárať nové pracovné miesta v ich komunite.

Podmienky účasti a pravidlá jazdy

  • pred jazdou aj počas jazdy je zakázané požívať alkoholické nápoje
  • každý účastník je povinný dodržiavať pokyny organizátora a určenú rýchlosť
  • predbiehať prvé sprievodné vozidlo nie je povolené
  • helma je povinná po celý čas jazdy. Účastníci, ktorí sa dostavia bez prilby sa nebudú môcť zúčastniť a nebude im vrátené vstupné.
  • GPX súbor s trasou bude odoslaný po prihlásení do 8.9.2019
  • každý si nesie vlastnú súpravu na opravu defektu a vie si defekt sám opraviť
  • pre prípad viacerých defektov bude v sprievodnom vozidle uložená náhradná súprava na opravu defektov
  • je potrebné si doniesť vodu a oblečenie podľa vlastného teplotného komfortu
  • rešpektujú sa pravidlá premávky, berie sa ohľad na spolujazdcov a chodcov
  • na križovatkách so svetelným značením sa neprebieha na oranžovú
  • brzdí sa citlivo a plynulo, aby každý mal bezpečný reakčný čas
  • každý účastník je zodpovedný za technický stav svojho bicykla

Cieľom cesty je užiť si deň a pripomenúť si 30. výročie slobody. V prípade, že nebude účastník môcť pokračovať ďalej či už z technických, alebo iných dôvodov, za pelotónom pôjde sprievodné vozidlo, ktoré vás naloží a odvezie do cieľa vo Viedni. Nepriazeň počasia nie je dôvod na zrušenie akcie, mimo meteorologických výstrah.

Ceny
  • Regular ticket – v cene aj doprava z Viedne do Bratislavy: 25 eur
  • One way ticket – cena bez dopravy z Viedne do Bratislavy: 20 eur

Všetky informácie nájdete aj na webe openborderride.cc

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu