Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Biker 5/2019 je v predaji! Čo sa v ňom dočítate?

Prečítajte si o mladých slovenských talentoch slovenskej horskej cyklistiky, o prechode Michaela Kolářa z cesty na enduro, o živote českého trailbuildera na gréckom ostrove Karpathos. Otestovali sme ženské trailbiky, helmy s chráničom brady, enduro vidlice aj trailové plášte. V novom Bikeri je toho však ešte omnoho viac! V prílohe nájdete mapu z regiónov - Svätý Jur, Modra, Pezinok, Vysoké Tatry a Podbanské.
Biker

Čo sa dočítate v novom magazíne Biker?

V prílohe nájdete tentokrát mapu z regiónov – Svätý Jur, Modra, Pezinok, Vysoké Tatry a Podbanské.

9 najväčších talentov slovenskej horskej cyklistiky

Je jasné, že v slovenskej cyklistike je najväčšie meno a cyklistický talent Peter Sagan. Aj on však začal na horskom bicykli a v roku 2008 získal titul juniorského majstra sveta.

Na Slovensku nám však v súčasnosti vyrastá nová generácia mladých cyklistov a my sme našli tých najlepších v rôznych disciplínach horskej cyklistiky.

Únik do Grónska

Arktické dobrodružstvo na fatbikoch a nafukovacích člnoch.

Pádlovali sme naprieč zrkadlovo plochým fjordom a hlava nám stále nepoberala tento surreálny obraz. Sme100 kilometrov za polárnym kruhom a z každej strany nás obklopujú minimálne dva kilometre tmavomodrej hladiny.

Za nimi panoráma hôr žiariacich karamelovou hnedou farbou v posledných lúčoch letného slnka. V prednej časti nafukovacích člnov máme priviazané rozobrané biky. Celý deň sme čakali na odliv a na to, aby vietor ustal….

Z cesty do lesa

Michael Kolář sa 13 rokov profesionálne venoval cestnej cyklistike. Minulý rok ukončil profi kariéru, začal jazdiť enduro a po roku na horskom bicykli sa mu podarilo získať bronz na Majstrovstvách slovenska v endure v Branisku.

Dlhoročný spolujazdec Petra Sagana nám otvorene porozprával o živote profesionálneho cyklistu, prečo svoju kariéru ukončil už ako 26-ročný, že väčšina cyklistov to robí pre peniaze, ako sa mu za rok zmenil život, ako trénuje na horskom bicykli, ale i o tom, koľko teraz váži a či si prestane holiť nohy.

Presťahoval som sa na ostrov

Príbeh Čecha, ktorý buduje traily na odľahlom gréckom ostrove Karpathos.

30-ročný Čech Jiří Rejnek už jeden a pol roka žije na malom gréckom ostrove Karpathos, kde pracuje ako bicyklový sprievodca a okrem toho sa venuje výstavbe trailov. Keď na Karpathos prišiel, neboli na ostrove vybudované takmer žiadne traily, no zaujal ho obrovský potenciál tohto miesta.

Porozprávali sme sa s ním o tom, čo ho priviedlo k myšlienke presťahovať sa na Karpathos, o živote na ostrove či o tom, ako sa tam stavajú traily a ako sa (ne)riešia povolenia.

Maroko – Atlas na dvoch kolesách

Maroko toho ponúka mnoho, no hlavne starobylé nomádske chodnícky, ktoré sú na bike ako stvorené.

Test: Enduro helmy s odnímateľným chráničom brady

Pointa je jasná – za cenu jednej helmy (integrálnej, pochopiteľne) dostanete hneď dve – jednu integrálnu a jednu klasickú trailovú bez chrániča brady. Moderné trailbiky bez problémov zvládajú zbehnúť aj zjazdovú trať, a tak vlastniť takúto helmu dáva väčší zmysel ako kedykoľvek predtým.

Testy: CANYON NEURON CF 9.0 UNLIMITED, COMMENCAL META AM29

Neuron je najpredávanejší celoodpružený bike v ponuke nemeckej značky a je ľahké pochopiť prečo – zdvihu má tak akurát, s geometriou si bude rozumieť 90 % populácie a nakoniec je tu tradične výborný pomer ceny a výkonu.

Commencal Meta AM bol pojmom už vo svojich predchádzajúcich generáciách. V tej najnovšej dostal do výbavy 29-palcové kolesá, viac zdvihu a vylepšený rám. Čo sa našťastie nezmenilo, je rozumná cena, a to v každom z ponúkaných stupňov výbav.

Biketest – ženské trailbiky

Mali by si ženy kupovať ženské biky? Aby sme to zistili,otestovali sme štyri z tých najlepších na trhu – CANYON SPECTRAL WMN CF 8.0, SPECIALIZED WOMEN‘ STUMPJUMPER COMP CARBON, JULIANA FURTADO R CARBON C, LIV INTRIGUE ADVANCED 1

Megatest: Enduro vidlice

Ktorá z desiatich najnovších vidlíc na enduro si zaslúži vašu výplatu?

Megatest: Trailové plášte

Priľnavé a vysokoobjemové plášte určené na rýchlu a technickú jazdu dolu náročnými trailmi.

Dlhodobý test: SPECIALIZED STUMPJUMPER ST COMP CARBON 29

Ako sa posunúť na ďalší level – s Brandogom

Jeden z najzručnejších krotiteľov bikov na svete vám dá pár tipov, ako sa stať rýchlejším a štýlovejším jazdcom.

Ako odstrániť búchanie a vŕzganie?

V ideálnom svete by kúpa biku bola jedinou investíciou, ktorú mu musíte obetovať, až kým vás neprestane baviť jeho farba, a v ideálnom svete by všetko fungovalo ako nové po celý čas, čo sa vám jeho farba bude páčiť.

V ideálnom svete by ste však napríklad nejazdili, keď je vonku mokro, blato a celkovo hnusne, a v ideálnom svete by biky neboli konštantne atakované matkou prírodou.

Trail Guide: Svätý Jur / Pezinok / Modra

Vinárske mestečká ako Jur pri Bratislave, Pezinok či Modra sú spolu s ich okolím neodmysliteľnou súčasťou Malých Karpát. Vynikajú originálnou atmosférou, ktorá nadväzuje na stáročnú vinársku tradíciu a je typická pre tento kút Slovenska.

Všetky sú súčasťou turistického projektu Malokarpatská vínna cesta, ktorý spája obce a mestá Malokarpatského regiónu s vinohradníckymi a vinárskymi tradíciami – od Bratislavy až po Smolenice.

Prosperuje tu teda najmä tzv. vínny turizmus s ochutnávkami vína a gastronomických špecialít, ako aj s tradičnými vinárskymi podujatiami. Modra je známa aj vďaka silne rozvinutému keramikárskemu remeslu, no tento región Malých Karpát je rozhodne zaujímavý aj pre turistov a bikerov.

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu