Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Svetový pohár vo Fort Williame vyhrali v extrémnych podmienkach Amaury Pierron a Rachel Atherton. Pozrite si víťazné jazdy

Adam Rojček vo finále neodštartoval, pretože testne pred pretekmi v poslednej tréningovej jazde nepríjemne spadol.
Martin Sarvaš
Svetový pohár vo Fort Williame vyhrali v extrémnych podmienkach Amaury Pierron a Rachel Atherton. Pozrite si víťazné jazdy

Preteky svetového pohára vo Fort Williame vyhral Amaury Pierron vo veľkom štýle, pretože pred druhým Troyom Brosnanom mal náskok až 3,5 sekundy. Tretí skončil Loris Vergier. Štvrté miesto pre Finna Ilesa je jeho najlepším umiestnením v svetovom pohári.

Amaury Pierron svojou šialenou jazdou ukázal, že jeho forma je späť. Minulý rok vyhral troje preteky svetového pohára za sebou a stal sa aj celkovým víťazom.

V ženách bola najrýchlejšia Rachel Atherton s viac ako 1,5-sekundovým náskokom pred Tracey Hannah. Tretia Nina Hoffman zaostala za Atherton 8,8 sekundy. Minuloročná víťazka z Fort Williamu Tahnee Seagrave sa pri tréningu nepríjemne zranila a s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť podstúpiť operáciu ramena.

Podmienky na trati vo Fort Williame boli skutočne šialené, keďže niekoľko dní vkuse pršalo a neprestalo ani počas finále v nedeľu. Samotná trať by bola pravdepodobne najnáročnejšou v tohtoročnej sérii svetového pohára aj bez blata, no dážď jej ešte pridal. Viacero pretekárov sa zranilo už pri tréningoch a vo finále spadol aj Aaron Gwin hneď v prvej časti trate a svoju jazdu nedokončil.

Vo Fort Williame boli aj Adam Rojček a Stanislav Senhal zo slovenského Kellys Factory Teamu. Adam Rojček spadol v poslednej tréningovej jazde a vo finále tak neodštartoval. Sehnal postúpil z kvalifikácie do finále a skončil na 49. mieste so stratou 19,6 sekudny na Pierrona.

Záznam z pretekov svetového pohára vo Fort Williame na Red Bull TV

Výsledky

Muži Elite

1. Amaury Pierron: 4:28.578
2. Troy Brosnan: +3.582
3. Loris Vergier: +3.631
4. Finn Iles: +7.203
5. Danny Hart: +7.518

Pozrite si víťaznú jazdu Amaury Pierrona

Ženy Elite

1. Rachel Atherton: 5:15.560
2. Tracey Hannah: +1.611
3. Nina Hoffmann: +8.822
4. Marine Cabirou: +13.374
5. Veronika Widmann: +15.735

Pozrite si víťaznú jazdu Rachel Atherton

Kompletné výsledky

Muži Elite

Ženy Elite

Juniori

Juniorky

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu