Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Šortky

Test: Cestné nohavice Velore šité na mieru

Pohodlné cestné nohavice, ktoré vás podržia aj počas dlhých a horúcich dní na bicykli.
Hodnotenie: 4/5
74,95
Biker
Test: Cestné nohavice Velore šité na mieru

Velore je nová slovenská značka cyklistického oblečenia, ktorá šije cestné nohavice i dresy na mieru. Na testovanie nám poslali nohavice s rovnomenným názvom značky – Velore. Po zadaní rozmerov nám ušili nohavice presne na mieru.

Nohavice si v našom teste prešli dvojtýždňovým jazdením na Kanárskych ostrovoch.

Nohavice Velore sú veľmi pohodlné a ušitie na mieru sadlo celkom dobre, aj keď pri prvom oblečení sa zdali nohavice trochu malé. Traky boli o niečo kratšie, ako by bolo na moju postavu vhodné, ale po pár hodinách jazdy v nich sa o nejaký-ten centimeter natiahli. Spodná časť nohavíc by mohla byť tiež o kúsok dlhšia.

Celkovo sú však nohavice veľmi pohodlné a aj 8-hodinovú jazdu okolo ostrova Gran Canaria zvládli skvele. Vložka je dobre tvarovaná, takže o pohodlie vášho zadku sa skutočne nemusíte obávať. Nohavice nemali problém ani s horúcim počasím a ich zloženie (75% polyamid, 25% elastan) zabezpečilo príjemné vetranie počas celej jazdy.

Spodná časť nohavíc má z vnútornej časti silikónový lem, ktoré pekne drží nohavice na mieste, dokonca aj na neoholených nohách. Chrbtová časť s trakmi je z perforovanej látky, ktorá je pohodlná a nezadržiava pot. Traky boli na ramenách sú natiahnuté pohodlne tak, že ich ani nie je cítiť.

Svojim jednoduchým dizajnom nohavice Velore neurazia, ale ani nezaujmú. Sú celé čierne, bez akéhokoľvek vzoru, čo môže imponovať fanúšikom minimalistického dizajnu. Logo Velore je umiestnené na ľavej strane ako šedý štítok, ktorý trčí z nohavíc. Toto riešenie v dnešnej dobe nie je úplne šťastným a určite by bolo krajšie a decentnejšie malé logo priamo na nohaviciach.

Čo sa týka pohodlia jazdy na cestnom bicykli, nohavice Velore obstáli výborne a iba veľmi zriedkavo ich bolo potrebné počas jazdy naprávať.

Keďže sme na Kanárskych ostrovoch nejazdili iba na cestných bicykloch, ale aj na horských, dovolili sme si nohavice vyskúšať aj ako vložku pod MTB nohavice. Áno, vieme, že na to nie sú určené, ale v tomto prípade nahradili MTB vložku viac než dobre a dlhé hodiny šliapania v kopcoch boli v nohaviciach Velore skutočne pohodlné aj v sedle horského bicykla.

Zloženie

  • 75% Polyamid, 25% Elastan
  • Chrbát – 75% Nylon, 25% Elastan

Viac informácií na webe velore.eu

Vaše komentáre

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu