Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Trek predstavil nové helmy, ktoré vraj chránia pred otrasom mozgu 99-krát zo 100

Nové helmy Bontrager využívajú technológiu WaveCel, o ktorej Trek hovorí, že je najväčšou zmenou v ochrannom systéme heliem za posledných 30 rokov.
Martin Sarvaš

„V živote môžete mať mnoho bicyklov, ale mozog máte iba jeden,“ hovorí Trek v spojení so svojimi novými helmami s technológiou WaveCel, ktorá je vraj najrevolučnejšou za posledných 30 rokov a je 48-krát efektívnejšia ako majú štandardné helmy.

Nové helmy WaveCel využívajú špeciálnu vložku, ktorá má zásadným spôsobom zredukovať vplyv nárazu pri páde na mozog. A to dokonca až do takej miery, že podľa vyjadrení výrobcu predídete páde otrasu mozgu 99-krát zo 100.

Nová vložka heliem Bontrager WaveCel funguje pri náraze v troch fázach – ohýbanie, rozpad a posun. Tieto fázy majú dohromady zabezpečiť čo najefektívnejšie rozloženie vplyvu sily nárazu vďaka vložke, ktorej bunková štruktúra sa pri náraze rozpadá a absorbuje energiu skôr, ako sa dostane k hlave.

Takto sa správa bezpečnostná vložka WaveCel pri náraze:

Efektívnejšia ochrana ako MIPS

Vnútorná bezpečnostná vložka helmy pripomína harmonikový tvar, ktorý sa pri náraze stlačí a deformuje vo viacerých smeroch. Bontrager hovorí, že ich technológia sa líši od iných v tom, že WaveCel dokáže absorbovať silu a stlmiť náraz lineárne, ale aj pri rotácii.

Štúdia, ktorú pri vývoji vypracovali, hovorí že v porovnaní s inými technológiami, WaveCel aj MIPS redukujú pri náraze aj rotačné sily. Avšak pri testovaní a v porovnaní s MIPS-om, ktorý redukuje rotačné sily o 22%, sa zistilo, že helmy s WaveCel-om redukujú rotačné sily až o 73%, čo je skutočne dosť veľký rozdiel.

„Sme veľkí priaznivci cyklistiky a chceli sme, aby si jazduna bicykli vychutnalo čo najviac ľudí, preto sme sa im rozhodli ponúknuť najlepšiu možnú ochranu,“ vysvetľuje Tony White, hlavný konštruktér projektu.„WaveCel predstavuje významný skok vpred, a to pre všetky typy jazdcov. Sme pyšní, že táto technológia je k dispozícii výhradne na prilbách značky Bontrager.“

Otvorená škrupina by mala zabezpečiť dostatočné odvetranie:

„WaveCel je najpokročilejšiu technológiu prilieb“

„Chceme zmeniť svet tým, že presvedčíme viac ľudí, aby jazdili na bicykli. A to hodláme dosiahnuť zvýšením bezpečnosti a dostupnosti cyklistiky pre každého,“vysvetľuje prezident spoločnosti Trek,John Burke. „WaveCel predstavuje najpokročilejšiu technológiu prilieb na svete. Ide o obrovský krok vpred pre bezpečnejšiu a príjemnejšiu jazdu na bicykli pre každého cyklistu.

V ponuke heliem s technológiou WaveCel je MTB helma, dve cestné helmy a jedna mestská. Ceny za vyššie modely heliem sú 249,99 eur a za nižší model cestnej a mestskú helmu zaplatíte 149,99 eur.

Vysvetlenie technológie WaveCel:

https://www.youtube.com/watch?v=oQB0L3GsxDU

Viac informácií na webe: www.wavecel.trekbikes.com

Všetky modely, farby a detaily heliem Bontrager WaveCel

MTB helma Bontrager Blaze WaveCel

Cena: 249,99€

Váha: 420 g

Cestná helma Bontrager XXX WaveCel

Cena: 249,99€

Váha: 352 g

Cestná helma Bontrager Specter WaveCel

Cena: 149,99€

Váha: 341 g

Mestská helma Bontrager Charge WaveCel

Cena: 149,99€

Váha: 428 g

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu