Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Cyklisti v Indii prekonali svetový rekord v najväčšej skupinovej jazde

Viac ako 1200 cyklistov prešlo spoločne 4 kilometre, čím získali Guinnessov svetový rekord.
Martin Sarvaš
Cyklisti v Indii prekonali svetový rekord v najväčšej skupinovej jazde

Viac ako 1200 cyklistov sa dalo dokopy v indickom meste Hubballi s jediným cieľom – prekonať Guinnessov svetový rekord v najväčšej a najdlhšej skupinovej jazde.

Podujatie organizoval cyklistický klub Hubballi pri príležitosti 70. výročia vzniku Indie. Prekonať rekord prišli cyklisti z celej krajiny.

Po šiestich mesiacoch plánovania sa podarilo organizátorom pritiahnuť presne 1235 cyklistov, aj keď podľa indických novín The Hindu sa pôvodne plánovalo zúčastniť okolo 1500 cyklistov. Pri prvom pokuse sa skupina rozdelila na viacero menších skupín, takže na prekonanie rekordu museli začať odznova.

Obrovská skupina cyklistov prešla spoločne štyri kolometre. Na trati bol samozrejme aj Guinnessov rozhodca, ktorý neskôr potvrdil prekonanie svetového rekordu.

Predošlý rekord bol vytvorený v decembri 2016 v Bangladéši. Juhoáziský cyklistický klub BDCyclists dal dohromady 1186 cyklistov.

Organizátori z Hubballi Bicycle Club však neorganizovali skupinovú jazdu iba s účelom prekonať svetový rekord, ale zároveň na oslavu cyklistickej kultúry v Indii a pre zvýšenie pozornosti a opatrnosti cyklistov či zvýšenie povedomia o zdravotných i enviromentálnych benefitoch cyklistiky.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

14.04.2024 Video: Marianne Vos vyhrala Amstel Gold Race, potom čo Lorena Wiebes oslavovala víťazstvo predčasne.

O tom, že oslavovať víťazstvo sa má až po prejdení cieľovej čiary sa tentokrát presvedčila Lorena Wiebes, ktorá zdvihla ruky z riadidiel priskoro.

Zavrieť reklamu