Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Santa Cruz predstavil nový karbónový hardtail Chameleon. Detaily, ceny, špecifikácia

Mnoho ľudí považuje hardtaily za prežitok. Santa Cruz si myslí opak a predstavuje nový karbónový Chameleon.
Martin Sarvaš

Santa Cruz prišiel s úplne novým hardtailom Chameleon Carbon. Model Chameleon je síce v ponuke Santa Cruz dlhšie, avšak teraz prichádza upgrade s karbónovým rámom.

Karbónový Chameleón je k dispozícii s 29- aj 27,5-palcovými kolesami a od veľkosti kolies závisí aj výška zdvihu. Na 29″ kolesách je zdvih 120mm, na 27,5″ kolesách je 130mm.

Detaily Santa Cruz Chameleon Carbon
  • Veľkosť kolies: 29″ alebo 27,5″
  • Zdvih: 120mm (29″) / 130 mm (27,5″)
  • Materiál rámu: karbón
  • Hlavový uhol: 67.2° – 67.3° (podľa veľkosti kolies)
  • Gumy: priestor pre plášte 3,0″ (27,5″) alebo 2,5″ (29″)
  • Veľkosti: S, M, L, XL
  • Ceny: 4199 € / 5999€
  • Cena rámu: 1499€

Skvelé predstavovacie video nového Chameleona:

Oproti hliníkovej verzii Chameleona sa síce na novom karbónovom ráme zmenili čísla v geometrii, ale okrem rozdielnych pár milimetrov a desatine stupňa v uhloch rámových trubiek, je to vlastne úplne ten istý Chameleon, ako jeho hliníkový predchodca z roku 2017. Celá geometria tu.

Kúpte si ročné predplatné časopisov Biker a Cyklistika iba za 18,90€

Dostupné sú dokopy štyri varianty, dve na 29″ kolesách a dve na 27,5 kolesách s odlišnými komponentami. Santa Cruz ponúka na predaj aj samotný karbónový rám Chameleona za 1499 eur.

Chameleon C SE 29 Reserve

Cena: 5999 eur

Najvyšší model Chameleon C SE 29 Reserve má 120 mm vidlicu FOX 34 Float Performance, radenie SRAM GX Eagle 12 speed, brzdy SRAM Guide R, teleskopickú sedlovku RockShox Reverb Stealth, riadidlá Race Face Aeffect R, kombináciu plášťov Maxxis Ardent Race/Minion DHF, kolesá Santa Cruz Reserve Carbon s nábojmi Hope Pro 4. Jeho varianta v 27,5+ má 130mm vidlicu FOX 34 Float Performance a plášte Maxxis Rekon.

Chameleon C S 29

Cena: 4199 eur

Nižší karbónový Chameleon C S 29 má 120mm vidlicu Fox 34 Float Performance, radenie SRAM GX Eagle 12 speed, brzdy SRAM Guide T, teleskopickú sedlovku RockShox Reverb Stealth, riadidlá Race Face Aeffect R, kombináciu plášťov Maxxis Ardent Race/Minion DHF a kolesá RaceFace AR rims s nábojmi DT Swiss 370. Jeho varianta v 27,5+ má 130mm vidlicu FOX 34 Float Performance a plášte Maxxis Rekon.

Detaily

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

22.04.2024 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu