Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

Chris Froome sa nebojí budúcnosti po odchode Sky: V žiadnom prípade nekončíme

Britský cyklista sa o budúcnosť nebojí. Team Sky si musí nájsť sponzora, ktorý pokryje 37-miliónový rozpočet.
Martin Sarvaš

https://www.instagram.com/p/BlQYFGSlOOK/

Chris Froome je bezpochýb jedným z lídrov anglického tímu Sky, ktorý je pravdepodobne najúspešnejším tímom v cestnej cyklistike v súčasnosti.

Hlavý sponzor Sky však z cyklistiky po roku 2019 odchádza. Dôvodov je viac, televíznu spoločnosť Sky kúpila americká americká káblová spoločnosť Comcast a novým majiteľom sa vraj nepáčili kauzy tímu spojené s dopingom.

Tím Sky si stanovil limit na nájdenie nového sponzora do Tour de France 2019, takže majú pol roka na to, aby našli partnera, ktorý pokryje rozpočet 37 miliónov eur.

Froome sa budúcnosti nebojí

„Neviem predpovedať budúcnosť, ale môžem povedať s absolútnou istotou, že tento tím je skutočne jedinečný,“ napísal Froome na svojom Twitteri.

„Ak to bude možné, plánújeme byť spolu aj v roku 2020, a budeme robiť všetko preto, aby to tak bolo. Ibaže s novým partnerom, v nových dresoch, ale s rovnakými hodnotami a túžbou zvíťaziť,“ píše Froome.

„Všetci v tíme sú výbornými partnermi a doteraz sme spolu prešli neuveriteľnú cestu. Mne osobne veľmi pomáhali pri každom kroku a za to som im veľmi vďačný. A určite v žiadnom prípade nekončíme,“ cituje Froomea portál cyclingnews.com.

Vyhral Giro, Vueltu a 4x Tour

Chris Froome jazdil v roku 2012 na Tour de France ako domestik pre Bradleyho Wigginsa. Nasledujúci rok sa sám  stal víťazom žltého dresu a tento úspech zopakoval aj v rokoch 2015, 2016 a 2017. Tohtoročnú Tour vyhral Froomeov tímový kolega Geraint Thoms.

Okrem úspechov na Tour, Chris Froome sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Španielska Vuelta a Espana v roku 2017 a tento rok vyhral talianske Giro d’Italia.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu