Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Team Sky si stanovil Tour de France 2019 ako deadline na nájdenie nového sponzora

Sky po sezóne 2019 ukončí svoje pôsobenie v cyklistike. Tím si hľadá nového sponzora, ktorý pokryje 37-miliónový rozpočet.
Martin Sarvaš
Team Sky si stanovil Tour de France 2019 ako deadline na nájdenie nového sponzora

Geraint Thomas z Teamu Sky. Foto: Simon Connellan / Unsplash

Ako sme už informovali, hlavný sponzor cyklistického tímu Team Sky, spoločnosť Sky, ukončí po roku 2019 svoje pôsobenie v cyklistike. Dôvodov je viac, televíznu spoločnosť Sky kúpila americká americká káblová spoločnosť Comcast a novým majiteľom sa vraj nepáčili kauzy tímu spojené s dopingom.

Vo vyhlásení tímu Sky potvrdili, že rozhodnutie o ďalšej budúcnosti a existencii tímu Sky, by malo prísť pred pretekmi Tour de France v budúcom roku 2019, informuje portál cyclingnews.com. Manažér tímu Dave Brailsford má aj s ďalšími funcionármi iba šesť mesiacov času, aby našiel nového veľkého sponzora.

Kúpte si ročné predplatné časopisov Biker a Cyklistika iba za 18,90€

Hľadajú sponzora s 37 miliónmi

„Tieto novinky sme ešte len teraz oznámili a nevieme predpovedať, čo sa bude diať v roku 2020 a momentálne nemáme žiadne záruky. Nehľadiac na to, čo sa stane, o budúcnosti tímu sa rozhodne ešte pred Tour de France, budúci júl,“ píše sa vo vyhlásení tímu Sky.

Ročný rozpočet Tímu Sky sa pohyboval okolo 37 miliónov eur. Dave Brailsford má teda celkom náročnú úlohu nájsť sponzora, ktorý dokáže zaplatiť tímu takýto obnos peňazí. Obrovský rozpočet sa delí medzi pretekárov, ktorí patria medzi najlepších na svete a Team Sky je určite jedným z najlepších tímov v histórii cestnej cyklistiky.

Viacero jazdcov Tímu Sky má viacročný kontrakt, ktorý končí neskôr ako v roku 2019 a pokiaľ by našli v tíme nového sponzora, jazdci by mali pokračovať v tom istom tíme aj po sezóne 2019, iba s iným logom na dresoch.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Včera 10:42 FMBA, Crankworx a jazdci sa dohodli na spoločných podmienkach ako zachovať najvyššiu úroveň slopestyle pretekov.

Po tom čo elitní slopestyle jazdci nenastúpili do pretekov v rámci Crankworx Rotorua sa začalo rokovať o tom, ako najvyššiu úroveň zachovať. Jazdci boli frustrovaní z podmienok, za ktorých ďalej neboli ochotní zúčastňovať sa pretekov.

16.04.2024 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

16.04.2024 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

15.04.2024 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Zavrieť reklamu