Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rojček vyhral preteky MSDH v Jasenskej doline, Baránek vo finále spadol

Martin Sarvaš

Pozrite si celú jazdu Adama Rojčeka na pretekoch v Jasenskej doline:

Počas uplynulého víkendu sa okrem pretekov svetového pohára v zjazde, pretekalo aj na Slovensku. V Jasenskej doline sa odohrali preteky Moravsko-slovenského DH Cupu.

Najrýchlejším pretekárom a víťazom v mužskej kategórii elite sa stal v nedeľu pretekár CTM Racing Teamu Adam Rojček.

Do Jasenskej som išiel primárne kvôli tréningu, nakoniec sa z toho ale stal super pretek, keďže sme sa s Rasťom navzájom hecovali k lepšiemu výkonu, nešlo vlastne o nič veľké, bola to super uvoľnená atmosféra,“ povedal Adam.

Záverečná časť trate v Jasenskej doline v podaní Adama Rojčeka:

„Trať bola krátka, trochu jednostopka, ale tým pádom, sa každá chyba počítala oveľa viac ako na veľkých pretekoch. S mojou finálovou jazdou som ani nejak spokojný nebol, keďže som už šiel moc veľký hrot a pár zákrut mi vôbec nevyšlo, snažil som sa to dohnať v rock gardene a podarilo sa. Vidíme sa budúci víkend v Koutoch!,“ dodal rider CTM Racing Teamu.

Najväčší Adamov konkurent Rasťo Baránek z Kellys Factory Teamu sa nakoniec na pódium nepostavil, pretože vo finálovej jazde skončil na zemi a stratu už do cieľa nedohnal.

„Po troj týždňovom tripe po Európe ma čakal voľný víkend, ale keďže som závodný tip, tak mi to nedalo a rozhodol som sa zúčastniť na Moravsko-Slovenskom pohári, ktorý sa konal v Jasenskej doline, kúsok od Martina. Počasie na víkend hlásili priam ideálne, nemám to z domu ďaleko a tak sme v sobotu ráno s kamošom vyrazili pretekať,“ hovoril Rasťo Baránek.
„Už na pešej obhliadke som bol príjemne prekvapený, trať bola pekne nachystaná a aj keď nepatrí k najťažším, celý víkend ma jazdenie bavilo. V nedeľu v kvalifikácii som skončil druhý o 0.6 s za Adamom Rojčekom a trať bola veľmi krátka, čiže všetky časy boli veľmi tesné. Vo finále som sa rozhodol to poriadne odpáliť a ísť 100% a aj keď zo začiatku som išiel výborne, skončilo to malým pádom a aj nádejou na víťazstvo. Výsledok som síce neurobil, ale veľmi dobre som sa povozil a snáď aj niečo natrénoval, čiže som spokojný. Vidíme sa ďalší víkend v Koutoch nad Desnou,“dodal Rasťo.

 

„Nie je nad to za celý víkend spadnúť až vo finále. No čo, ešte bude dosť možností na nápravu,“ napísal Rasťo k videu s jeho pádom.

 

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu