Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Svetlá

Test: Svetlo Fenix BC30

To, že svetla z tejto kovovej beštie bude naozaj viac než dosť, vám musí byť jasné už z udávaných cifier. 1200 lumenov (1800 v krátkych intervaloch) má „dostrel“ až 170 metrov a dokáže v lese urobiť všetkým jeho obyvateľom aj o polnoci pravé poludnie. Dokonca aj v najnižšom režime je svetla dostatok pre jazdu v teréne, hoci páliť naplno sa vám bude oveľa sebavedomejšie, ak to budete páliť naplno aj z Fenixu. 
Hodnotenie: 3.5/5
99,90
Biker

Vynikajúca je však najmä jeho využiteľnosť. Každé z dvoch „očí“ hádže pred bike rôzne široký kužel a tak je výsledkom vynikajúci rozptyl do strán. Geniálnym nápadom je aj malé tlačidlo na dosah palca, ktoré počas doby stlačenia aktivuje najsilnejší režim – napríklad ak si len rýchlo potrebujete prisvietiť na zradný úsek pred sebou. Úchyt na rajdy je robustný a bezpečne drží svetlo na mieste. Je trochu škoda, že v ponuke nie je aj úchyt na helmu, hoci značka má v ponuke aj modely pripnuteľné na hlavu, a hmotnosť 161 gramov už dokáže s hlavou pekne zatriasť. Oveľa väčšia škoda je, že batérie, rovnako ako nabíjačka na ne, nie sú súčasťou balenia a budete musieť prirátať približne 40 € na ich kúpu.

 

Iluminované gumené tlačidlo vám dá zmenou farby včas vedieť, že je čas svetlo znovu nabiť, no občas sa stáva, že na vaše stláčanie párkrát nezareaguje – najmä pri rozohriatom svetle. Ako sa dá od tak výkonného svetla očakávať, horúce je po chvíli svietenia naozaj dosť, preto príde vhod automatická ochrana proti prehriatiu, kedy sa svetlo samo stlmí, až kým nevychladne – u nás prišla približne po hodine svietenia. Uvedené doby výdrže (1,5h pri maximálnom výkone a až 20 pri minimálnom) zodpovedajú dobám uvedeným na webe, zacvakávanie aj uchytávanie funguje bezpečne, a vodeodolnosť kovovej konštrukcie stačí akurát na to, aby ste sa nemuseli obávať prehánok.

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu