Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Horúce z výroby: Dema Bicycles, Lapierre, Bluegrass a MET 2015

Na jeseň nás jeden z troch cyklistických velikánov na Slovensku pozval na prezentáciu svojho portfólia - jednak ako výrobcu a jednak ako dovozcu mnohých svetových značiek. Spoločnosť Dema Senica a.s. predstavila modely bikov Dema na rok 2015 a odprezentovala aj novinky v ponuke značiek Lapierre, Bluegrass či MET, ktoré dováža na Slovensko.
Biker

Karbónové cesťáky zastupuje v ponuke slovenskej značky Dema Bicycles model Carrera Corsa dostupný v širokom rozpätí veškostí od 48 cm pre Froda až po 60 cm pre Gandalfa a v rôznych úrovniach výbavy. Oproti minulému roku podľa aktuálnych trendov narástla šírka plášťov z 23 na pohodlnejších a v konečnom dôsledku efektívnejších 25 mm (napriek tomu, že vám sedliacky rozum hovorí o valivom odpore niečo iné).

Tento nižší model má podľa nás najatraktívnejšiu farbu…

…zatiaľ čo ešte nižšia úroveň výbavy zase poteší milovníkov klasiky.

Všetky rámy sú predpripravené na elektronické Shimano či Campu.

Leony 7.0 je najvyšším hliníkovým cesťákom v portófliu. Necelých 1000 € je suma, ktorú si zapýta jeden z týchto nádherne nalakovaných tyrkysových (alebo ako už chcete túto obľúbenú „bianchi“/“yeti“ farbu nazvať vy) krásavcov.

…no pekne ošatené sú aj nižšie modely s kovovým rámom.

Medzi hardtailami sa 29“ kolesá stále tešia pomerne väčšej obľube ako 27,5-ky, no v ponuke Demy majú rovnocenné postavenie. Ferrara Elite je topmodelom na veľkých kolesách osadeným jedenásťrýchlostným pohonom SRAM X1, či ľahučkým kokpitom SL-K od FSA. V celom modelovom rade okrem toho prebehol upgrade za o triedu vyššiu vidlicu.



Pozornosť si však určite zaslúži aj rozumne ohádzaný a ešte rozumnejšie nacenený Auron 5.0 – 29-palcový hliníkový hardtail za 699 €. Zaujímavá je aj farba, ktorá buď umocní, alebo úplne anuluje vašu túžbu vlastniť ho. Sivofialová je najlepší opis, na ktorý sa zmôžeme.


Pokrvným bratom Ferrary (s tvrdým y, pretože ide o genitív od názvu Ferrara, keby ste sa pýtali) je úplne nový, a o nič menej karbónový hardtail Scaleo Elite na 27,5“ kolesách. Výbava je až na rozmery prakticky totožná s Ferrarou Elite – jedenásťrýchlostný pohon a dobrôtky z dielen SRAM-u. Elitné modely Ferrara aj Scaleo vás vyjdú na neelitných 2699 €.



Slávu však zožal najmä jeho o niečo lacnejšie ohádzaný súrodenec Scaleo 9.0. Ten získal v českej súťaži Kolo roku titul Dizajn roku.

Známa Dema Hornet – BMX-ka, na ktorej začínalo mnoho dnes už známych riderov, z ponuky značky vypadla, no línia 20-palcových kolies pre veľkých chlapcov sa do sezóny 2015 vracia späť a s viac eloxom a farbami ako predtým.


Segment dámskych bicyklov je pre značku mimoriadne dôležitý, čo potvrdzuje aj ocennenie za najlepší dizajn dámskeho bicykla z poľskej výstavy Bike Expo. Túto trofej získal bike Dema Ravena.

V ponuke však figuruje množstvo ďalších bikov určených pre slečny a dámy a spoločné majú romantické, a pritom nenásilne ženské farby a grafiky.



Okrem vlastných modelov Dema je spoločnosť Dema Senica a.s. aj dovozcom viacerých svetových značiek. Francúzska značka prilieb MET je jednou z nich. Akú to má výhodu? Ak by ste si našli v tomto článku svoj nový bike rovnako ako novú prilbu, získavate s jej kúpou ročné poistenie bicykla Dema zdarma. Ak vám bike odcudzia, automaticky dostanete rovnaký/resp. adekvátnu náhradu. Rozhodne zaujímavý koncept.

Pozornosť pútajúcou novinkou od firmy MET je určite od základov prekopaný (a kedysi úprimne naozaj škaredý) model helmy Parachute. Parachute HES, alebo teda najlahšia full-face helma na svete (pod 700 g vo vel. M), má vychytaný ventilačný systém, odnímateľný úchyt na kameru či pracku, ktorá drží na mieste veľké okuliare. Vyzerá rozhodne dobre a neporovnateľne so svojím predchodcom.

Dostupná je aj v trochu konzervatívnejších farebných variantoch.

Ďalšou značkou ochranných prvkov v portfóliu spoločnosti je Bluegrass. Ponuka zahŕňa takmer kompletný sortiment chráničov…

…no najväčším ťahákom sú určite prilby. Či už pre zjazdárov, freestylerov, alebo trailriderov.

Ani pri jednej disciplíne nie je núdza o množstvo farieb na výber.


O nič menej farebné nie sú ani cyklopočítače vlastnej značky Extend. Dostupné budú od jari a budú stáť len 9,90€ za káblovú verziu, resp. o 8 éčiek viac za bezdrôtový prenos dát – prakticky všetkých, ktoré by ste od svojho cyklopočítača mali očakávať.


Nakoniec je tu všetkým určite veľmi dobre známa francúzska značka bicyklov Lapierre, ktorej výhradným dovozcom je rovnako spoločnosť Dema Senica a.s.. Na bikoch tejto značky sa preháňa aja úspešný zjazdársky tím Lapierre-CMS, ktorý firma sponzoruje. Na prezentácii bolo k videniu množstvo pekných modelov s inováciami, či len novým dizajnom. Toto sú tie, ktoré nás zaujali.









…a nakoniec bonus pre fajnšmekrov a milovníkov klasiky. Citybiky sú jedným z najsilnejších segmentov značky Dema Bicycles a popri naozaj vychytaných modeloch na luxusnú prepravu po meste nájdete aj takéto šmaky. Závan retra si s týmito korábmi môžete vychutnať bez tridsaťročnej hrdze a zvetraných gúm.

 


Ak chcete vedieť viac, kliknite si na oficiálne stránky dovozcu www.dema.bike



Foto: © Filip Nagy

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu