Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Sagan po druhom 2. mieste: „Porazil ma o kúsok, nevadí“

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v 2. etape pretekov Okolo Kalifornie opäť druhé miesto. Opäť ho v dramatickom záverečnom špurte zdolal iba Brit Mark Cavendish z tímu Etixx - Quick-Step. Druhá etapa merala 194,0 km a trasa viedla z Nevada City do Lodi.V celkovom poradí líder Cavendish na slovenského jazdca tímu Tinkoff-Saxo navýšil náskok na osem sekúnd. Pre Brita je to jedenásty etapový triumf v sezóne a 130. v kariére. Sagana prekonal o štvrť galusky. Na treťom mieste skončil Wouter Wippert z Holandska (Drapac Professional Cycling)."Dnes bola ďalšia etapa pre šprintérov. Zo začiatku to bolo hore-dolu. Posledných 80 až 100 km bolo väčšinou po rovine, aj keď to bolo trochu nervózne, lebo fúkal vietor. Ale na koniec na okruhy sme prišli celý balík a bolo to dosť nervózne. Chalani pre mňa spravili dobrú prácu. V šprinte som sa teda pokúsil Cavendisha prekvapiť a predbehnúť, čo sa mi v poslednej zákrute aj podarilo, ale zas bol o čosi rýchlejší a porazil ma o kúsok. Ale nevadí, zajtra by to malo byť pre mňa lepšie, takže uvidíme," sprostredkoval TASR Saganove slová jeho mediálny manažér Jozef Korbel."Sagan sa dostal pod mňa v poslednej zákrute a to bolo perfektné. Pod tlakom, akým išiel, mohol zaútočiť skoro, ja som však zostal na jeho kolese. Odviedol potom výbornú robotu, trochu ma odtlačil, takže som musel špurtovať o trošku neskôr," citoval portál cyclingnews.com slová víťaza.Saganov oddielový kolega Michael Kolář skončil 96., ďalší Slovák Martin Velits obsadil 134. pozíciu. Výsledky - 2. etapa Okolo Kalifornie (Nevada City - Lodi, 194,0 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit./Etixx - Quick-Step) 4:47:02 h, 2. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo), 3. Wouter Wippert (Hol./Drapac Professional Cycling, 4. John Murphy (USA/UnitedHealthcare), 5. Danny van Poppel (Hol./Trek Factory Racing), 6. Jempy Drucker (Lux./BMC Racing), ... 96. Michael KOLÁŘ (SR/Tinkoff-Saxo) - všetci rovnaký čas, 134. Martin VELITS (SR/Etixx - Quick-Step) +6:24 min. Poradie po 2. etape: 1. Cavendish 9:30:09 h, 2. SAGAN +8 s, 3. Robin Carpenter (USA/Hincapie Racing Team) +11, 4. William Clarke (Austr./Drapac) +11 s, 5. Markel Irizar Aranburu (Šp./Trek Factory Racing) +14, 6. Drucker +16, ... 101. KOLÁŘ +49, 132. VELITS +6:44
Biker
Sagan po druhom 2. mieste: „Porazil ma o kúsok, nevadí“


Aktuality

10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

Včera 17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Včera 17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Včera 12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Zavrieť reklamu