Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Sagan vyhral 4. etapu Okolo Kalifornie: „Veľmi sa teším“

Po troch druhých miestach sa jazdec tímu Tinkoff - Saxo konečne dočkal triumfu a pripísal si na konto celkovo dvanásty etapový vavrín na podujatí. Sagan mal najrýchlejšie nohy počas 172,2-kilometrového úseku z Pismo Beach do Avila Beach. V šprinte do mierneho kopca nedal súperom šancu, za ním skončili Holanďan Wouter Wippert i Brit Mark Cavendish, víťaz prvých dvoch etáp. V celkovom poradí je Sagan na 2. mieste s 22-sekundovou stratou za Lotyšom Tomsom Skujinšom. "Veľmi sa teším z tohto víťazstva a chcem sa poďakovať mojim spolujazdcom, ktorí odviedli výbornú prácu. Toto víťazstvo chcem venovať Maciejovi Bodnarovi, ktorý včera škaredo spadol a musel cestovať domov. Pred poslednou zákrutou ma dostali spolujazdci na čelo balíka a Mark Cavendish bol vtedy za mnou. Asi som preletel cez tú zákrutu lepšie. Odtiaľ som mohol už len šprintovať," sprostredkoval TASR Saganove slová jeho mediálny manažér Jozef Korbel. Druhý slovenský zástupca v pelotóne Martin Velits obsadil vo 4. etape 112. priečku so stratou 51 sekúnd, v priebežnom poradí mu patrí 125. pozícia.Výsledky - 4. etapa Okolo Kalifornie (Pismo Beach - Avila Beach, 172,2 km): 1. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) 4:06:56 h, 2. Wouter Wippert (Hol./Drapac), 3. Mark Cavendish (V. Brit./Etixx - Quick-Step), 4. Sebastian Haedo (Arg./Jamis - Hagens Berman), 5. Tyler Farrar (USA/MTN - Qhubeka) všetci rovnaký čas ako víťaz, ... 112. Martin VELITS (SR/Etixx - Quick-Step) +51 s Poradie po 4. etape: 1. Toms Skujinš (Lot./Hincapie Racing Team) 18:10:57 h, 2. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +22 s, 3. Rob Britton (Kan./Team SmartStop) +43, 4. Julian Alaphilippe (Fr./Etixx - Quick-Step) +44, 5. Jaramillo Diez (Kol./Jamis - Hagens Berman) +44, ... 125. Martin VELITS (SR/Etixx - Quick-Step) +28:49 min.
Biker
Sagan vyhral 4. etapu Okolo Kalifornie: „Veľmi sa teším“


Aktuality

17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

Zavrieť reklamu