Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

6 najlepších elektrobicyklov Trek v roku 2024

Biker
6 najlepších elektrobicyklov Trek v roku 2024

Keď príde reč na elektrobicykle, tak Trek neustále posúva hranice v cyklistike, láme rekordy v nových technológiach a nadčasovom dizajne. V roku 2024 nám Trek predstavuje kolekciu, ktorá je nielen vizuálnym majstrovstvom, ale je aj technologickým unikátom.

Elektrobicykle sú navrhnuté tak, aby splnili sny a požiadavky každého cyklistu. Od divokých horských trailov, cez mestské jazdenie, až po nekonečné asfaltové cesty  – Trek má elektrobicykel pre každú príležitosť.

Poďme spoločne nahliadnuť do e-cyklistiky a objaviť šesť nových modelov značky Trek, ktoré v roku 2024 určite stoja za to. Spoznajte modelové rady Rai, Fuel EXe, Powerfly, Marlin+, Dual Sport+ a Domane+.

  1. Trek Rail 9.5 (Gen 4)
  2. Trek Fuel EXe 9.8 XT
  3. Trek Powerfly FS 3 Gen 3
  4. Trek Marlin+ 6
  5. Trek Dual Sport+ 2
  6. Trek Domane+ SLR 6 AXS

Trek Rail 9.5 (Gen 4)

Trek Rail 9.5 štvrtej generácie je doslova kráľom horských elektrobicyklov a synonymom pre vysoký výkon na trailoch.

Modelová rada Trek Rail prináša ešte lepšie odpruženie, vylepšený motor Bosch Performance Line CX, 85 Nm a 750 Wh batériu Bosch PowerTube s dlhou výdržou. To z neho robí ideálneho spoločníka na dlhé a technicky náročné trasy.

S novým, ešte intuitívnejším systémom riadenia asistencie a odolnejšou konštrukciou je Rail pripravený zdolať akúkoľvek horskú výzvu.

O pohodlnú jazdu sa postará karbónový rám OCLV, odpružená vidlica RockShox 35 Gold RL 160 mm a tlmič RockShox Deluxe Select+ RT.

Má tiež kvalitnú 12-rýchlostnú prehadzovačku Shimano Deore M6100 a kolesá Bontrager Line TLR 30 s plášťami Bontrager XR4 Team Issue.

Hmotnosť e-biku je 24,05 kg (veľkosť M) a maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Fuel EXe 9.8 XT

Trek Fuel EXe 9.8 XT sa stavia do pozornosti, ako tichý, ľahký a výkonný horský elektrobicykel.

Modelová rada Trek Fuel EXe disponuje prelomovu technológiou e-motorov od nemeckého výrobcu TQ. Vďaka jedinečnej geometrii budete mať pocit, že jazdíte na klasickom bicykli.

E-bike je osadený motorom TQ-HPR50 o výkone 50 Nm a batériou TQ 360 Wh, ktorá poskytuje dostatočnú podporu v náročnom teréne.

Elektrobicykel je pohodlný aj vďaka horskému karbonovému rámu OCLV, prednej odpruženej vidlici RockShox Lyrik Select+ so zdvihom 150 mm a zadnému odpruženiu RockShox Super Deluxe Select+ RL.

O presné radenie sa stará 12-rýchlostná plne elektronická prehadzovačka SRAM GX Eagle AXS a o pohodlnú jazdu zase kolesá Bontrager Line Elite 30 s plášťami Bontrager SE5 Team Issue.

Hmotnosť e-biku je 18,17 kg (veľkosť M) a maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Powerfly FS 4 Gen 3

Hľadáte odolného spoločníka na akýkoľvek cyklovýjazd? Modelová rada Trek Powerfly je voľbou číslo jeden.

Trek Powerfly FS 4 tretej generácie je spoľahlivý e-bicykel do hôr, ktorý bol navrhnutý s dôrazom na odolnosť a univerzálnosť.

Tento e-bike je vyzbrojený citlivým predným odpružením SR Suntour XCR 34, so zdvihom 120 mm a zadným tlmičom SR Suntour Edge R, ktoré hladko zvládnu každú nerovnosť.

Jeho srdce tvorí robustný e-motor Bosch Performance Line CX, ktorý má krútiaci moment až 85 Nm. Dlhé výstupy a technicky náročné singletracky zvládnete hravo a pohodlne. Disponuje batériou Bosch PowerTube 625 Wh, ktorá vás udrží na trati oveľa dlhšie, ako jej predchodca.

A aby toho nebolo málo, s najnovším LED displejom Bosch Purion sa ľahko spojíte s aplikáciou eBike Flow, kde môžete sledovať svoje výkon  alebo sa pripojiť na ďalšie zariadenia cez Bluetooth.

Čo sa týka váhy, s 25,63 kg (veľkosť M) tento ebike stále zostáva agilný, pričom unesie až do 136 kg (kombinovaná hmotnosť bicykla, jazdca a nákladu).

Trek Marlin+ 6

Trek Marlin+ 6 je vstupnou bránou do sveta elektrobicyklov.

Modelová rada Trek Marlin+ otvára dvere k jazde za dostupnú cenu.

S robustným rámom Alpha Platinum Alumium, prednou odpruženou vidlicou SR Suntour XCM 34 (120 mm) a komponentmi od Bontrageru a Shimana je ideálny pre nováčikov, mladých jazdcov alebo pre každého, kto si chce vychutnať svoj prvý elektrobicykel naplno.

Aj napriek nižšej cenovej kategórii, Trek nešetril na kvalite a ponúka vynikajúce jazdné vlastnosti, spoľahlivosť a dostupnú cenu.

E-bike je osadený kvalitným motorom Bosch Active Line Plus a batériou Bosch CompactTube o výkone 400 Wh.

O dokonalé radenie sa postará 9-rýchlostná prehadzovačka Shimano CUES U4000.

Hmotnosť elektrobicykla je 22,45 kg (veľkosť M) a maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Dual Sport+ 2

Dual Sport+ 2 je krosový elektrobicykel navrhnutý pre jazdcov, ktorí hľadajú univerzálne využitie. S možnosťou jazdy na rôznych povrchoch, od mestských cyklotrás po ľahké terénne trasy, je Dual Sport+ ideálnym spoločníkom pre denné cyklovýjazdy alebo víkendové dobrodružstvá.

Model Trek Dual Sport+ v roku 2024 prináša vylepšenú ergonómiu a integrované osvetlenie pre vyššiu bezpečnosť.

Tento výkonný hybrid disponuje ľahkých hliníkovým rámom Alpha Gold Aluminum s kvalitnou prednou vidlicou DS+ Alloy.

O spoľahlivý výkon sa stará elektromotor HyDrive o výkone 40 Nm (250 W).

Na elektrobicykli nájdete aj 9-rýchlostnú prehadzovačku Shimano Altus M2000 a hydraulické brzdy, ktoré budú brzdiť v akýchkoľvek podmienkach.

Hmotnosť toho krosového e-bicykla je 17,41 kg (veľkosť M) a maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Domane+ SLR 6 AXS

Ste milovníkom dlhých cestných výjazdov a hľadáte cestný elektorbicykel s podporou? Modelová rada Trek Domane+ je stvorená pre vás.

Trek Domane + SLR 6 AXS je technologický unikát vďaka karbónovému rámu OCLV Carbon, série 800 a špičkovému nemeckému e-motoru TQ-HPR50 (výkon 50 Nm, 300W) s batériou TQ 360 Wh. Vyznačuje sa veľmi tichým chodom, vysokým výkonom, malým kompaktným dizajnom, vďaka čomu budete mať pocit, že jazdíte na klasickom cestnom bicykli.

E-bike má elektrické radenie a 12-rýchlostnú prehadzovačku SRAM Rival eTap AXS. Nesmú chýbať ani karbónové kolesa Bontrager Aeolus Pro 3V s kvalitnými plášťami Bontrager GR1 Team Issue.

Hmotnosť cestného e-biku je neuveriteľných 12,65 kg (veľkosť M) a maximálny hmotnostný limit Trek uvádza do 125 kg, tu však treba rátať s tým, že sa jedná o kombinovanú hmotnosť jazdca, bicykla a nákladu.

Trek opäť dokázal, že je lídrom v inováciách a dizajne. Tento rok prináša zaujímavú kolekciu modelov od vrcholných horských elektrobicyklov, ako je Rail, Powerfly, tiché a ľahké modely ako Fuel EXe, cez univerzálne krosové e-bicykle Dual Sport+, až po cestné elektrické špeciálky Domane+.

Každý model spája výkon, pohodlie a design na vysokej úrovni. Pridaná hodnota v podobe integrácie s aplikáciami, kvalitnými batériami, e-motormi, inovatívnymi materiálmi a značkovými komponentmi zvyšuje atraktivitu týchto elektrobicyklov.

Trek tým jasne ukazuje smer, ktorým sa uberá elektro-cyklistika, a zdá sa, že budúcnosť tohto odvetvia je v dobrých rukách.

www.najsport.sk

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu