Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Obuv

Videotest: Tretry Shimano GF 600

Shimano GF 600 sú cyklistické tretry určené na použitie s plochými pedálmi. Za zmienku stojí zaujímavá podrážka Ultread a medzipodošva Torbal 2.0. Obe tieto vychytávky prispievajú k lepšiemu gripu a k perfektnej stabilite v topánke.
Matúš Bušík

Cyklistické topánky Shimano GF600 sú určené na použitie s voľnými pedálmi a na prvý pohľad vyzerajú naozaj dobre.

Ich zvršok je vyrobený zo syntetických materiálov a špička je tvrdšia a pogumovaná, čo má pozitívny vplyv na ich odolnosť. Na vrchnej strane topánok sa nachádzajú prieduchy, čo oceníte najmä v lete.

Šnúrky viete uchytiť pomocou šikovného pútka, takže vydržia zaviazané počas celého dňa, čo je podľa môjho názoru veľké plus. Tiež sa mi páči to, že dierky, cez ktoré sú šnúrky vedené majú plastový krúžok, takže ich viete dotiahnuť naozaj silno, bez toho aby ste sa báli, že topánky poškodíte.

Podrážku pomenovali Shimano Ultread GF a na prvý pohľad, respektíve dotyk pôsobí gumová zmes dosť tvrdo. Dezén je tvorený šesťuholníkmi, ktoré sú vpredu ďalej od seba a smerom dozadu sa zhusťujú.

Na topánkach sa nachádza pružná medzipodošva, ktorú výrobca nazval Torbal 2.0. Tá ma zabezpečiť lepšiu fixáciu nohy v zadnej časti, ale aj lepší grip na pedáloch.

Nachádza sa tu aj medzipodrážka z materiálu EVA, ktorá má absorbovať nárazy.

Čo sa týka jazdy a gripu na pedáloch musím povedať, že spočiatku som bol kvôli tvrdej zmesi mierne skeptický. Mýlil som sa. Topánky na pedáloch držia veľmi dobre najmä počas zjazdov, pri výšľapoch zas oceníte tvrdosť podrážky a prenos sily do pedálov je tiež veľmi dobrý.

Výbornú prácu odvádza práve medzipodošva Torbal 2.0. Vďaka nej som mal pocit, že mám nohu vo vnútri veľmi dobre fixovanú.

Malou nevýhodou je dezén, osobne by som volil výstupky trošku ďalej od seba, myslím si že by to malo pozitívny dopad na výkon pri šliapaní.

Topánky vyzerajú ako klasické skejtové tenisky, avšak tvrdšia podrážka a konštrukcia ich predurčujú k tomu aby ste sa nebáli pustiť to po trailoch dolu plnou rýchlosťou.

Aktuality

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu