Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Slovenský pohár v endure pokračuje aj v sezóne 2024! (kalendár)

Po tom, čo organizátori endura v minulom roku oznámili, že v nadchádzajúcej sezóne sa seriál neuskutoční, prichádzajú dobré správy! Slovenský pohár v endure bude pokračovať a organizačne ho zastrešia Hornonitrianska enduro séria spoločne s magazínom Biker!
Matúš Bušík
Slovenský pohár v endure pokračuje aj v sezóne 2024! (kalendár)

Foto: Vladimír Králik, @malykral

Na dobré sa čakať oplatí a my sme nesmierne radi, že môžeme zverejniť kalendár slovenského pohára v endure na sezónu 2024.

Dokopy sa v rámci pretekov slovenského pohára uskutoční 5 pretekov, z čoho tri budú v réžii Hornonitrianskej enduro série – Partizánske, majstrovstvá Slovenska v Žiline a Bojnice a hlavným organizátorom ďalších dvoch bude magazín Biker. Jedno z nich sa uskutoční v rámci Bikefestu v Kálnici a finále slovenského pohára v endure sa bude konať na Pezinskej Babe neďaleko Bratislavy.

V rámci Hornonitiranskej enduro série sa uskutočnia ešte preteky vo Veľkej Lehôtke – 17.-18. augusta, tie však nebudú zaradené do seriálu slovenského pohára.

Kalendár KENNY Slovenský pohár v endure 2024:

Všetky preteky slovenského pohára budú rozdelené do dvoch hlavných kategórií: Slovenský pohár a Enduro Challenge. V rámci slovenského pohára v endure budú štartovať pretekári s platnou licenciou SZC a budú zbierať body do hodnotenia UCI. V rámci Enduro Challenge môžu štartovať aj pretekári bez platnej licencie, tzv. hobbíci.

Štartovné na preteky je pre všetky kolá jednotné. Pri online registrácii zaplatíte 35 €, pri registrácii na mieste to bude o 10 € viac. V pretekoch môžu štartovať aj deti do 13 rokov, v tomto prípade bude štartovné 25 €.

Samozrejmosťou bude profesionálna bezkontaktná časomiera a to na všetkých pretekárskych podujatiach.

Obrovskými novinkami sú trate, na ktorých sa ešte nikdy nepretekalo. Konkrétne to bude na majstrovstvách Slovenska na žilinských OKO Trails a na Pezinskej Babe, ktorá nahradí tradičné bratislavské podujatie na Bielom Kríži.

Súťažné kategórie Slovenský pohár: 

  • Muži U21
  • Ženy
  • Muži Masters 35+
  • Muži Elite 21-34 rokov
  • E-bike

Súťažné kategórie Enduro Challenge:

  • KIDS do 13 rokov
  • Juniori 14-17 rokov
  • Hobby muži od 18 do 39
  • Hobby muži 40+
  • Hobby ženy
  • E-bike

Na všetkých kolách pretekov sa budeme snažiť vytvárať priateľskú atmosféru a poskytneme jazdcom aj sprievodný program. Chceme enduro komunitu zlučovať, nakoľko Enduro je aktuálne jednou z najpopulárnejších cyklistických disciplín a to najmä z dôvodu, že oslovuje široké spektrum hobby jazdcov.

A keďže, človek je tvor súťaživý možnosť porovnať si svoje časy s partiou kamarátov je na nezaplatenie.

Dokážte nám, že organizácia pretekov v endure má zmysel a že sa ich radi zúčastníte v hojnom počte.

My vám môžeme sľúbiť, že urobíme všetko pre to aby preteky po organizačnej stránke prebehli na vysokej úrovni. Pripravíme zaujímavé trate a postaráme sa o skvelú atmosféru počas celého víkendu. Tešíme sa na vás!

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu