Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rozhovor: V Bratislave slávnostne otvoria prvý špecializovaný CUBE Store na Slovensku

Slávnostné otvorenie prebehne v sobotu 2. marca v priestoroch predajne na Hodonínskej ulici o 14. hod.
Matúš Bušík
Rozhovor: V Bratislave slávnostne otvoria prvý špecializovaný CUBE Store na Slovensku

Pred otvorením sme sa rozprávali s konateľom spoločnosti Fenix Bike Matúšom Magdinom, ktorý sa v cyklistickom biznise pohybuje už 18 rokov.

Nový CUBE Store s predajnou plochou 800 m2 bude jednou z najväčších bicyklových predajní na Slovensku.

Grand Opening – čo pripravujete na slávnostné otvorenie?

Jedným z najväčších lákadiel bude určite slovenská premiéra nového modelu CUBE AMS Hybrid, ktorý bol len minulý týždeň predstavený v svetových bike médiách. Slávnostnú pásku budú prestrihávať zástupcovia firmy CUBE z Nemecka. Akciu prídu podporiť aj pretekári nášho nového FENIX BIKE Teamu a svoje perfektne vyladené závodné bicykle ukáže tím OKO Everywhere Racing, ktorého sponzorom je od sezóny 2024 práve CUBE. Pre návštevníkov bude pripravené občerstvenie a môžu sa tešiť aj na uvádzacie zľavy. Veríme, že sa im naša nová predajňa bude páčiť a budú sa k nám radi vracať.

Aký sortiment nájdeme v tejto špecializovanej predajni? V čom sa bude líšiť od iných bicyklových predajní?

Predajňa bude špecializovaná už len tým, že pôjde o prvý monobrand CUBE Store a obrovskou výhodou je, že vďaka našej veľkorysej predajnej ploche a skladovým priestorom ponúkame najširší sortiment bicyklov aj doplnkov CUBE. V dnešnej dobe je najväčší dopyt po elektrobicykloch, takže naša predajňa bude v značnej miere zásobená práve týmto sortimentom. Okrem štandardných elektrobicyklov sa zameriavame aj na mestskú mobilitu a tak u nás nájdete aj CARGO elektrobicykle. S tým súvisí štandardný, ale aj nadštandardný servis e-bikov, ktorý u nás budeme zákazníkom poskytovať.

Aké ďalšie služby bude CUBE Store Bratislava ponúkať svojim zákazníkom?

Našim hlavným cieľom bude uspokojiť zákazníkov, a to hlavne profesionálnym a individuálnym prístupom. V priebehu marca by sme chceli spustiť aj náš e-shop, na ktorom práve intenzívne pracujeme a umožní nám osloviť širší okruh zákazníkov. Samozrejmosťou je servis, ktorý budeme vykonávať priamo u nás v predajni. V rámci  predajne tiež pripravujeme špecializovaný servis pruženia značky FOX a motorov BOSCH. Ak by bol zo strany zákazníkov zvýšený dopyt o požičovňu, alebo testovacie bicykle, určite budeme nad tým premýšľať.

Budete v obchode nejakým spôsobom podporovať cyklistickú komunitu?

Ako som už spomenul, budeme  spolupracovať s tímom OKO Everywhere Racing a Simčou Kuchyňkovou, pre ktorú budeme zabezpečovať technickú podporu. Nakoľko táto mladá pretekárka pochádza zo západného Slovenska, bude to k nám mať na skok. Ďalším projektom bude rozbehnutie nášho Fenix Bike Teamu, v rámci ktorého budeme podporovať mladých cyklistov v ich rozvoji. Spolu s nimi máme v pláne organizovať bajk kempy a spoločné tréningové výjazdy.

V minulosti sme v obchodoch vídali väčšie množstvo značiek, no v poslednej dobe vidíme nárast počtu „factory“ predajní, prečo to tak je? Šetrí to náklady, prípadne aké výhody sú s takouto predajňou spojené?

Na Slovensku už niekoľko obdobných predajní je. Pokiaľ značka ponúka kvalitné a široké spektrum produktov – myslím tým bicykle a doplnky, treba to takto ľuďom ponúknuť a zjednodušiť im výber. Výhodou spojenou s monobrandom  je,  že ponúka najširší sortiment danej značky a nielen vybrané modely a má špecifické postavenie v dodávateľskom reťazci. Ďalej vidíme aj transformáciu spotrebiteľského správania, ľudia sú zahltení a trh presýtený… Menej býva niekedy viac.

Čo vidíte ako najväčšiu výhodu značky CUBE oproti konkurencii? Ako na CUBE reagujú samotní zákazníci na Slovensku? Je napríklad rozdiel vo vnímaní značky na Slovensku a napríklad v Nemecku?

Značka CUBE už má na Slovensku vybudované svoje meno a aj množstvo spokojných zákazníkov. Celá filozofia značky je postavená na poskytovaní špičkového “pomeru cena/výkon“, ktorý je často zásadným faktorom pri výbere bicykla. Keď si porovnáte CUBE a iné svetové značky, zistíte, že pri porovnateľnej výbave je CUBE kvalitatívne rovnaký a predsa cenovo výhodnejší. Toto vnímam ako jednu z hlavných výhod voči konkurencii. Ohlasy na značku sú výborné, bicykle sú nadčasové s moderným dizajnom, ich prevedenie je vysoko kvalitné a cenovo dostupné.

V posledných dňoch boli predstavené nové elektrobicykle CUBE. Budú u vás dostupné, prípadne kedy ich zákazníci môžu očakávať v predajni?

Áno, všetky horúce novinky CUBE budú na predajni už od 2. marca dostupné. Zákazníci sa môžu prísť pozrieť na tieto bicykle, ktoré práve vyšli z továrne. Budú si ich môcť poťažkať a odskúšať 😊.

Nie je veľkým rizikom otvárať veľkú cyklistickú predajňu, keď sa v tomto roku očakáva celkový prepad v cyklistickom segmente?

Nejaké riziko je tu vždy a podľa mňa v čomkoľvek čo sa podnikania týka, a samozrejme, že máme aj obavy. Ale keďže osobne tejto značke verím a viem aké ma postavenie na trhu, som optimistický.  Kľúčom je získať si spokojných zákazníkov a udržiavať vysoký štandard služieb. Prepad na cyklistickom trhu sa očakáva v tomto roku, ten nasledujúci už by mal byť opäť dobrý.

Viete našim čitateľom prezradiť niečo zo zákulisia značky, na akú novinku sa najbližšie môžu tešiť?

Zákulisné informácie o dianí v CUBE a novinkách vám veľmi radi osobne poskytneme pri návšteve našej predajne. 😊Týmto vás všetkých srdečne pozývame.

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu