Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Východ miluje kvalitné bicykle

Príbeh cyklistického obchodu Bigbike s moderným konceptom sa začal písať pred niekoľkými rokmi a aktuálne speje do novej kapitoly, ktorou je otvorenie ďalšej predajne.
Matúš Bušík
Východ miluje kvalitné bicykle

Foto: Archív BIGBike a Adam Tanara

Spoločnosť Bigbike vznikla v roku 2015 pôvodne ako veľkoobchod. Približne po roku fungovania sa k obchodným aktivitám pridalo aj otvorenie prvej prešovskej predajne Bigbike.

Za celým projektom stojí dvojica Lukáš a Peťo, ktorí spoločnosť vybudovali od piky. Obaja mali z cyklistického biznisu skúsenosti, ktoré postupne pretavovali do svojho podnikania, a tak vznikol moderný obchod s orientáciou na zákazníka.

Otvorenie druhej predajne

Po rokoch fungovania má Bigbike pred sebou veľkú udalosť – otvorenie druhej predajne, ktorá bude sídliť len zopár metrov od tej pôvodnej a bude zameraná na prémiové značky bicyklov, ako napríklad UNNO, Megamo, Trek, Forbidden, Devinci, Colnago, LeeCougan, Olympia, Santa Cruz, Norco, Orbea…

Tieto svetové značky dopĺňa lokálny slovenský výrobca Inedor, ktorému sa budeme venovať neskôr. Množstvo z týchto značiek v inom obchode na Slovensku nenájdete.

Foto: Archív BIGBike a Adam Tanara

Pôvodný priestor novej predajne bol roky opustený a jeho prestavba sa začala v januári minulého roka.

Postupne sa zhmotnili predstavy majiteľov tak, aby predajňa vyzerala naozaj moderne a každý kúsok miesta bol efektívne využitý.

Biky na mieru

Predajňa je kompletne navrhnutá na mieru, čo odkazuje aj na bicykle, ktoré v Bigbike predávajú.

Mnohé z nich sú totiž custom zákazkové unikáty navrhnuté presne podľa prianí zákazníkov; či už ide o komponenty alebo farbu rámu, radi vám vyhovejú.

Ak si sami neviete rady s tým, ako by mal váš vysnívaný bicykel vyzerať, žiadny problém – nechajte sa usmerniť predajcami, ktorí vám poradia na základe svojich dlhoročných skúseností.

Zaujímavosťou je napríklad možnosť zložiť si bike značky Inedor s tým, že vás v obchode zmerajú a výrobca na základe špecifických údajov prispôsobí vami vybraný rám podľa vašich parametrov a želaní. K tomu si môžete zvoliť farbu a štýl lakovania podľa seba.

Foto: Archív BIGBike a Adam Tanara

Výsledkom je unikátny bicykel s geometriou prispôsobenou vašej postave, s komponentmi podľa vlastného výberu a s vysnívaným lakovaním. Hádam jediným limitom je už len vaša predstavivosť. Na takýto bicykel si zákazník počká niekoľko týždňov, ale tu platí, že čakať sa oplatí!

Myšlienka robiť custom bicykle vznikla a postupne sa rozvíjala od pandémie v roku 2020. Bicyklov bolo málo, respektíve vôbec neboli a čakacie doby na dodávku tovaru boli dlhé.

Vtedy si v Bigbike uvedomili, že zákazník je ochotný počkať si na bicykel, navyše ak môže mať custom prvky a rovnakú dodaciu dobu, nie je dôvod, prečo túto možnosť nevyužiť.

Odvtedy ponúkajú široké možnosti custom stavieb bicyklov, ktoré sú čoraz vyhľadávanejšie.

Chuť odlíšiť sa

Predajom sa to však nekončí, to si v Bigbike uvedomujú a za základ úspechu považujú aj profesionálny servis.

Obe predajne sú vybavené špičkovým zázemím a odborne zdatným personálom schopným pretaviť každú vašu požiadavku do reality.

Lukáš s Peťom evidujú aj zmenu v nákupnom správaní svojich zákazníkov. Mnohí už tak netúžia len po bicykloch od najväčších a najznámejších výrobcov, ale hľadajú skôr bicykle s „dušou a príbehom“. Už toľko nereagujú na masové značky, skôr majú chuť odlíšiť sa a byť unikátni.

Táto stratégia im v priebehu niekoľkých rokov priniesla množstvo nových zákazníkov nielen z Prešova, ale aj z celého Slovenska.

V prípade potreby je tím Bigbike ochotný za zákazníkom vycestovať a riešiť rôzne, aj netradičné požiadavky.

Foto: Archív BIGBike a Adam Tanara

Jeden z verných zákazníkov Bigbike je aj hudobný producent Yaksha, ktorého Bigbike posadil na bicykel, a on od toho momentu cyklistike prepadol úplne.

Chalani z Bigbiku majú medzi prominentnými zákazníkmi viacero zvučných mien, ktoré však nechceli konkretizovať.

Nová predajňa s orientáciou na prémiové značky bude v Prešove otvorená 27. februára.

Ak uvažujete o výnimočnom bicykli a chcete patriť k tým jedinečným, je prešovský Bigbike vaša povinná zastávka.

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu