Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wilier Filante SLR Marka Cavendisha pre rok 2024: Nové pedále, sedlo aj kolesá (detaily, špecifikácia)

Pomôžu nové komponenty Cavendishovi k prekonaniu historického rekordu v počte vyhratých etáp na Tour de France?
Martin Sarvaš
Wilier Filante SLR Marka Cavendisha pre rok 2024: Nové pedále, sedlo aj kolesá (detaily, špecifikácia)

Začiatkom júla sme písali, že Mark Cavendish už nikdy neprekoná historický rekord na Tour de France, pretože si pri páde v ôsmej etape zlomil kľúčnu kosť. Po páde a nepríjemnom zranení však musel z Tour odstúpiť, podstúpil operáciu ramena, čo znamenalo predčasné ukončenie sezóny.

38-ročný Brit v máji oznámil, že sezóna 2023 bude jeho poslednou v profesionálnom pelotóne, no svoje rozhodnutie odchodu do „dôchodku“ sa rozhodol o rok odsunúť.

Mark Cavendish mal tento rok na dosah prekonanie historického rekordu v počte víťazných etáp na Tour de France (34), o ktorý sa momentálne delí s Eddym Merckxom, keď skončil druhý za Jasperom Philipsenom v hromadnom šprinte siedmej etapy Tour 2023.

Cavendish tak ukázal, že aj naďalej patrí medzi šprintérsku elitu a v roku 2024 sa opäť pokúsi dosiahnuť 35. etapové víťazstvo na Tour de France.

Mark Cavendish sa totiž rozhodol, že predĺži svoju pretekársku kariéru a aj v sezóne 2024 bude jazdiť v drese tímu Astana Qazaqstan.

Cavendish bude mať nové kolesá, sedlo aj pedále

Cavendishov tím Astana Qazaqstan bude mať v roku 2024 nového sponzora na komponenty a na svojich bicykloch Wilier budú mať jazdci nové kolesá od značky Vision.

Mark Cavendish bude mať konkrétne kolesá s 60 mm hlbokým ráfikom Metron SL60.

Okrem toho mení Cavendish aj pedále a namiesto pedálov Look bude mať pedále Dura-Ace od Shimana. 38-ročný Cavendish mení aj sedlo a aj keď zostáva pri značke Prologo, model Zero II vymení za Nago R4.

Na svojom bicykli Wilier Filante SLR má Cavendish tiež radenie Shimano Dura-Ace Di2 R9200 s prevodníkmi 54-40t a kazetou s rozsahom 11-34t. Tím Astana Qazaqstan však používa nadrozmerné kolieska v kladke prehadzovačky od SLF Motion Speed.

Hmotnosť Cavendishovho Wilieru Filante SLR je v kompletnej výbave s pedálmi a košíkmi na fľaše 7,7 kg.

Špecifikácia Wilier Filante SLR Marka Cavendisha pre rok 2024

  • Rám: Wilier Filante SLR
  • Veľkosť: S
  • Radenie: Shimano Dura-Ace Di2 R9270
  • Kľuky: 54/40t
  • Kazeta: 11-34t
  • Kolesá: Vision Metron SL60
  • Merač výkonu: Shimano Dura-Ace FC-R9200-P
  • Plášte: Vittoria Corsa Pro TLR, bezdušové, 28 mm
  • Riadidlá: Wilier Zero Carbon (šírka riadidiel 40 cm, dĺžka predstavca 13 cm)
  • Sedlovka: Wilier Filante SLR
  • Sedlo: Prologo Nago R4
  • Klietky na fľaše: Tacx Deva
  • Pedále: Shimano Dura-Ace
  • Hmotnosť: 7,7 kg

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu