Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Zostrih toho najlepšieho z Majstrovstiev Slovenska v cyklokrose 2023

Tituly pre majstrov Slovenska v cyklokrose sú rozdané. Ako to vyzeralo na pretekoch v Žiari nad Hronom si pozriete vo videu.
Matúš Bušík

Text prevzatý od Slovenského zväzu cyklistiky:

Posledný novembrový víkend prebehli záverečné dve kolá slovenského pohára v cyklokrose. V Žiari nad Hronom sa v sobotu súťažilo o národné dresy.

Majstrom Slovenska v kategórii kadetov sa stal Milan Húsenica (Športový klub Topoľčianky). Ten si počas piatich kôl vybudoval náskok pol minúty pred druhým Jakubom Mikušom (Slávia Trenčín).

Kadetky urobili v sobotu tri kolá a najrýchlejšie ich absolvovala Karolína Hajduková (CK EPIC DOHŇANY). Lujza Bartošíková (CLIMBERG SPORT TEAM) za ňou zaostala o 18 sekúnd a bola druhá. Po tretie miesto si prišla Karolína Bortelová (CYKLISTICKÁ TOUR), ktorá mala manko na víťazku 22 sekúnd.

Tri kolá urobili aj starší žiaci a medzi nimi zvíťazil Sebastian Trnka (CYKLISTICKÁ TOUR). Ostatné kategórie išli dve kolá.

Kategóriu starších žiačok a žiačok zároveň ovládla ako v predchádzajúcich prípadoch Natália Letková (CK EPIC DOHŇANY).

Medzi mladšími žiakmi opäť raz dominoval Jakub Stano (Športový klub Topoľčianky).

Jasnú favoritku mali preteky žien a junioriek. Bola ňou Viktória Chladoňová (CLIMBERG SPORT TEAM), ktorá mala v sobotu presne desať súperiek na ceste za titulom majsterky Slovenska.

Viktória Chladoňová (CLIMBERG SPORT TEAM) od štartu bola vpredu, no nemala to také jednoznačné ako sa možno očakávalo. Jej tieňom bola Sofia Ungerová (Cycling Academy Trenčín), ktorá sa jej držala ako kliešť.

Ostatné pretekárky rýchlo pochopili, že zvedú súboj maximálne o tretiu priečku. Chladoňová s Ungerovou si išli vlastné preteky. Napínavý boj aj súboj o tretiu priečku. Prakticky celé preteky o ňu bojovali Tereza Kurnická (PROefekt team), Janka Keseg Števková (OUTSITERZ) a Dorota Vojtíšková (CLIMBERG SPORT TEAM). V takomto poradí prišli aj do cieľa.

Preteky mužov prebiehali na okruhu dlhom 2,5 kilometra a cyklisti na ňom urobili jedenásť kôl. Podľa výsledkov z predchádzajúcich kôl Slovenského pohára bol najväčším favoritom na zisk víťazstva Matej Ulík (Expres CZ-Tufo Team Kolín).

Papierové predpoklady začal napĺňať od samotného úvodu pretekov, odkedy sa pohyboval v čele. Súperi od neho postupne odpadávali. Najdlhšie mu robili spoločnosť Samuel Kováč (Cycling Academy Trenčín) a Sebastian Michalec (CLIMBERG SPORT TEAM). Najskôr odpadol Michalec a o pár kilometrov neskôr aj Kováč. Odvtedy išiel Matej Ulík (Expres CZ-Tufo Team Kolín) vpredu úplne sám a budoval si náskok.

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu