Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Viktória Chladoňová obhájila titul majsterky Slovenska v cyklokrose a vyhrala aj preteky Slovenského pohára

Len 17-ročná slovenská cyklistka si hneď po obhajobe majstrovského titulu pripísala ďalšiu výhru na pretekoch Slovenského pohára v cyklokrose v Žiari nad Hronom.
Martin Sarvaš
Majstrovstvá Slovenska v cyklokrose, Žiar nad Hronom 2023 – ženy. Foto: Ján Melicher / Slovenský zväz cyklistiky

Mladá talentovaná slovenská cyklistka Viktória Chladoňová vyhrala už druhý rok po sebe titul majsterky Slovenska v cyklokrose v kategórii žien.

Striebornú medailu získala Sofia Ungerová, ktorá prišla do cieľa so 17-sekundovou stratou a na treťom mieste skončila Tereza Kurnická.

„Som veľmi šťastná, že som úspešne obhájila víťazstvo [na Majstrovstvách Slovenska] v cyklokrose. Ďakujem tímu Climberg Sport Team a som veľmi vďačná za podporu od mojich tímových kolegov a trénerov. Sústreďme sa teda naďalej na ďalšie veľké preteky,“ napísala Chladoňová na svojom instagrame.

V mužskej kategórii vybojoval titul cyklokrosového majstra Slovenska Matej Ulík, za ktorým skončili na druhom a treťom mieste Samuel Kováč a Sebastian Michalec.

Slovenský šampionát sa uskutočnil v Žiari nad Hronom, kde sa na ďalší deň opäť pretekalo vrámci série Slovenského pohára.

Biker/ka roku 2023: Hlasujte za svojich favoritov

Len 17-ročná Viktória Chladoňová, ktorá nedávno získala bronz na cyklokrosových Majstrovstvách Európy, potvrdila skvelú formu a opäť zvíťazila, čím si pripísala už svoje piate víťazstvo v sezóne 2023/24.

Druhé miesto vybojovala tiež Sofia Ungerová a tretia prešla cieľom Dorota Vojtíšková.

V mužskej kategórii sa stal víťazom pretekov Slovenského pohára poľský jazdec Marek Konwa, za ktorým finišoval Matej Ulík pred ďalším Poliakom Ksawierom Garnekom.

Výsledky

Majstrovstvá Slovenska v cyklokrose, Žiar nad Hronom 2023 – ženy

Majstrovstvá Slovenska v cyklokrose, Žiar nad Hronom 2023 – muži

Slovenský pohár v cyklokrose, Žiar nad Hronom 2023 – ženy

Slovenský pohár v cyklokrose, Žiar nad Hronom 2023 – muži

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu