Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Ľadvinky

Test: Ľadvinka Topeak Hip Pack

Už vás nebaví jazdiť s batohom a nechcete mať celý bicykel ovešaný vecami? Ľadvinka je riešenie.
Hodnotenie: 4.5/5
59,95
Matúš Bušík

Ľadvinky sú skvelým služobníkom počas kratších výletov alebo v prípade, že nechcete nosiť batoh, ale tie najnutnejšie veci chcete mať stále pri sebe.

Táto od značky Topeak má objem 3l, ktorý je rozdelený do dvoch hlavných priečinkov.

Ten najväčší sa umne nachádza najbližšie k chrbtu a otvoríte ho pomocou dvoch zipsov. Nájdete v ňom samostatné vrecko na zips, aj ďalšie oddelenie, ktoré je možné uchytiť pomocou suchého zipsu. Takisto sa tu nachádza dvojica od seba oddelených priestorov, slúžiacich na organizáciu materiálu vo vnútri.

Druhé predné vrecko je zipsovateľné, ale je tu len jeden hlavný priečinok.

Okrem toho nájdete na vrchnej časti ľadvinky gumičku, ktorú je možné stiahnuť a upevniť na ňu napríklad zloženú bundu proti dažďu.

Na bokoch sa nachádzajú dva nastaviteľné popruhy s prackami, na ktoré môžete pripevniť napríklad fľašku s vodou, prípadne čokoľvek iné, čo nezmestíte dnu.

Zadná časť ľadvinky je dostatočne široká a polstrovanie je rozdelené do štyroch samostatných panelov.

Po upnutí hlavného pásu okolo bedier drží ľadvinka na tele veľmi dobre, a to aj v prípade plnej záťaže. Samozrejme pri veľkých nerovnostiach sa mierne pohybuje, ale nie je to nič, čo by vás obmedzovalo.

Do vnútra ľadvinky som zmestil náhradný dres, všetko potrebné náradie – teda multikľúč, sadu na bezduše, pumpu, náhradnú pätku, mobil, kľúče od auta, pár sladkostí, náhradný dres a na jej vrch som si pripevnil bundu.

Manipulácia s niektorými jej časťami by mohla byť jednoduchšia, ale je to zrejme len otázka zvyku.

www.dema.bike

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu