Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Len 16-ročná Viktória Chladoňová získala po skvelom výkone bronz na Majstrovstvách Európy v cyklokrose

Výborný výkon predviedla aj druhá slovenská reprezentantka Sofia Ungerová, ktorá skončila na šiestom mieste.
Martin Sarvaš
Len 16-ročná Viktória Chladoňová získala po skvelom výkone bronz na Majstrovstvách Európy v cyklokrose

Viktória Chladoňová na Majstrovstvách Európy v cyklokrose. Foto: SZC / Matej Červenka

Slovenské juniorky predviedli skvelé výkony na cyklokrosových Majstrovstvách Európy vo francúzskom Pont-Château.

Len 16-ročnej Viktórii Chladoňovej sa podarilo vybojovať bronzovú medailu a bola len štyri sekundy od Britky Cat Ferguson, ktorá skončila druhá. Víťazkou sa stala domáca pretekárka Célia Gery s náskokom 31 sekúnd pred Chladoňovou.

Výborný výkon predviedla aj druhá slovenská juniorská reprezentantka v cyklokrose Sofia Ungerová, ktorá skončila na šiestom mieste len o jedinú sekundu za piatou Imogen Wolff.

„Doteraz som sa s konkurenciou nemohla porovnať na žiadnom podujatí Svetového pohára, keďže sa ešte nekonal. Tušila som, že budem bojovať s Geryovou a Fergusonovou. Trať mi sedela, aj keď blato mi robilo problémy. Mala som zlý štart, tam to bolo hektické, ale postupne som prebila dopredu,“ cituje Chladoňovú portál olympic.sk.

„Išla som stále naplno, sťahovala náskok prvej a druhej pretekárky. Škoda, že som potom opäť spadla a poškodila som si aj bicykel. Našťastie to bolo blízko depa. Som spokojná. Teraz ma čakajú Svetové poháre, na ktorých by som rada dosiahla pódiové umiestenie a zbierala aj skúsenosti,“ dodala Viktória Chladoňová.

Chladoňová má za sebou veľmi úspešnú sezónu, počas ktorej dosiahla viacero úctyhodných výsledkov na svetových podujatiach: 8. miesto na Majstrovstvách sveta XCO; 6. miesto na pretekoch Svetového pohára XCO v Novom Měste na Moravě; 15. miesto na Majstrovstvách Európy XCO; majsterka Slovenska v XCO.

Sezónu cyklokrosových pretekov začala mladá Slovenka v októbri, počas ktorého absolvovala sedem pretekov, pričom dosiahla tri výhry na slovenskom pohári a raz bola druhá, a na českom pohári bola jedenkrát druhá a raz tretia.

Výsledky Majstrovstiev Európy v cyklokrose, Pont-Château 2023 – juniorky

pca_cro_crowj_results

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu