Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ľuboš Staňo a Simona Kuchyňková vyhrali posledné kolo Slovenského pohára v endure v Bratislave

Celkovými víťazmi slovenského pohára v endure v roku 2023 sa stali Martin Knapec a Simona Kuchyňková.
Matúš Bušík
Ľuboš Staňo a Simona Kuchyňková vyhrali posledné kolo Slovenského pohára v endure v Bratislave

Foto: Adam Šakový - TrailBK

Posledné kolo slovenského pohára v endure hostila tradične Bratislava, konkrétne traily na Bielom Kríži.

V rámci pretekov sa uskutočnilo aj podujatie Biker enduro Challenge, v ktorom mohli štartovať jazdci bez licencie SZC.

Dohromady sa podujatia zúčastnilo 204 pretekárov, čo je na slovenské pomery slušné číslo.

Trať pretekov merala dohromady cez 28 km a jazdci počas dňa nastúpali vyše 1 100 metrov. Jazdci postupne prechádzali jednotlivé rýchlostné skúšky, ktorých bolo dohromady 6.

Najrýchlejším pretekárom v elitnej mužskej kategórii sa stal Ľuboš Staňo z tímu Mtbiker. Jeho celkový čas bol 18:27,85. Vyhral tri zo šiestich rýchlostných skúšok, konkrétne RS 3,4 a 6.

Na druhom mieste skončil Martin Knapec z CTM Racing Team, so stratou necelých 5 sekúnd na víťazného Staňa. Tretí skončil v pretekoch poliak Michal Topór. Aktuálny majster Slovenska v disciplíne enduro Jakub Jenčuš z PROefekt Across Team skončil na 4. mieste.

Víťaz pretekov na svojom Instagrame napísal: „Pre mňa to boli posledné preteky v tomto roku a som naozaj šťastný, že som ukončil sezónu na najvyššom stupienku. V celkovom hodnotení sezóny som to dotiahol na 3. miesto. Po celej tej hektickej sezóne mi to dáva ďalšiu silu a motiváciu! Ďakujem všetkým, ktorí ma podporujú.“

Celkovým víťazom slovenského pohára v endure sa v roku 2023 stal Martin Knapec, ktorý skončil vo všetkých troch kolách na druhom mieste. Na druhé miesto to dotiahol Jakub Jenčuš.

Foto: Adam Šakový – TrailBK

V ženskej kategórii sa najviac darilo Simone Kuchyňkovej z tímu Okoeverywhere Racing, ktorá preteky vyhrala s časom 21:01,7 a dominovala vo všetkých rýchlostných skúškach. Po veľmi vydarenej sezóne sa Simona stala aj celkovou víťazkou slovenského pohára v endure.

Na druhom mieste v pretekoch skončila mladá Anna Selecká z ŠK Medvedica, ktorá na víťazku stratila takmer 2:25 minúty. Tretia skončila Kristína Galušková z Enjoy the Ride tímu, so stratou 2:46 min na víťazku.

Na druhom mieste v celkovom poradí slovenského pohára skončila Kristína Galušková a tretie miesto si vyjazdila Natália Ďugelová.

V juniorskej kategórii do 21 rokov si s traťou najlepšie poradil Michal Hlobil z CK Stupava, ktorý zaznamenal výsledný čas 19:23,44. Pred druhým Jakubom Kalusom z Okoeverywhere Racing mal náskok 14,3 sekundy. Na treťom mieste skončil Jakub Lachkovič z CK Stupava.

V celkovom hodnotení slovenského pohára v endure získal najviac bodov v tejto kategórii David Cibík z Okoeverywhere Racing, na druhom mieste skončil Maroš Krupa z Transition Beastie Bikes a tretí sezónu ukončil Jakub Kalus.

V kategórii Masters sa z víťazstva tešil Peter Drábik z tímu Okoeverywhere Racing, ktorý trať prekonal za 19:44,85 minút. Na druhom mieste za ním skončil Martin Brozman z Weldtite Cykloturiec a tretí skončil Marcin Motyka z Poľska.

V celkovom poradí kategórie vyhral Peter Drábik pred Martinom Brozmanom a tretí skončil Dušan Lopušný.

V kategórii E-Bike preteky ovládol zjazdár Rasťo Baránek z Kellys Factory Teamu, ktorého čas 18:25,46 bol zároveň najrýchlejším časom dňa. Na druhom mieste za ním sa umiestnil mladý talent Richard Tandara z CTM Racing Team, ktorý na Rasťa stratil 13,5 sekundy a na treťom mieste skončil Boris Smatana z Life for Ride so stratou 25 sekúnd na víťaza.

Celkovým víťazom slovenského pohára v kategórii elektrobicyklov sa stal Richard Tandara pred tímovým kolegom Adamom Milom a tratím Filipom Sklenárikom z Enjoy the Ride Team.

Kompletné výsledky a výsledky hobby kategórii nájdete na stránke www.sportsofttiming.sk.

Aktuality

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Zavrieť reklamu