Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Kolekcia Castelli Unlimited uspokojí všetkých priaznivcov gravel a MTB cyklistiky

Na cyklistické trendy reaguje aj tradičná značka Castelli, ktorá rozširuje ponuku jesenného a zimného oblečnia. Toto sú horúce novinky sezóny 23/24.
Matúš Bušík
Kolekcia Castelli Unlimited uspokojí všetkých priaznivcov gravel a MTB cyklistiky

Už niekoľko sezón Castelli ponúka i špeciálnu kolekciu pre off-road jazdenie pod názvom Unlimited. Jej základom sú produkty použiteľné pre jazdu na gravel bicykli, MTB, či adventure jazdenia až po trailové vybavenie.

V posledných dvoch sezónach sa kolekcia výrazne rozširuje aj v oblasti oblečenia na jeseň a zimu. Preto sa detailnejšie pozrieme na novinky pre sezónu 23/24.

V kolekcii búnd, k overeným modelom Perfetto a Unlimited Puffy, pribúda dvojica búnd Trail GT a Trail Hoodie.

Prvá menovaná je bunda určená do tých najtvrdších podmienok, kedy potrebujete byť maximálne chránený pred živlami a to hlavne vodou.

Bunda je kompletne vyrobená z GORE-TEX® PACLITE® PLUS, ktorý zaručuje jej 100% odolnosť voči vode a pritom dýcha ako žiadna iná v tejto triede. Je maximálne funkčná, skladná, má nastavenie na zápästiach a v páse, extra skladnú kapucňu, ktorá je skrytá v golieri, ak ju akurát nepotrebujete a dvojicu vreciek vzadu, ale i vpredu.

Tie predné slúžia nie len na prevoz drobností, ale poslúžia aj ako vetracie otvory v prípade intenzívnej jazdy.

Ekvivalentom pre dámy je bunda Trail Endurance GT, ktorá je materiálovo identická, rozdiel je v spracovaní kapucne a niektorých detailoch.

Ak túžite po plne funkčnej ale i štýlovej bunde, tak vo svojom výbere určite nezabudnite na bundu Trail Hoodie. Bunda z materiálu GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®, ktorý vás ochráni pred dažďom, no zároveň je veľmi priedušný.

Má klasický strih s dvoma prednými vreckami so zipsom a kapucňou, čo jej dodáva civilný vzhľad. Perfektná bunda na bike, do práce aj na kávu, či iné športové aktivity.

Bonusom je tretie vrecko na chrbte na prevoz objemnejších vecí. Bunda je bez vnútornej izolácie, čo vám poskytuje slobodu použitia v širokom spektre teplôt, v závislosti akú teplú vrstvu si bod bundu oblečiete. Dámsku verziu nájdete pod označením Vento Trail.

Medzi štýlové, no zároveň funkčné kúsky oblečenia patrí v oboch kolekciách košeľa Unlimited Flannel.

Jedná sa o dizajn klasickej flanelovej košele s károvaným vzorom, ktorá je však vyrobená z 77% polyesteru, 16% Merino vlny a 7% elastanu, aby vám poskytla funkčnosť, teplo i pohodlie.

Je to perfektný kúsok v ktorom budete vyzerať štýlovo na biku i mimo neho. Ideálny doplnok pre bikepackingové dobrodružstvo, poskytne extra teplo ak je treba, ale i poskytne civilný vzhľad, ak napr. potrebujete skočiť na jedlo do reštaurácie.

Medzi novinkami, nemôžeme opomenúť ani dvojicu nových pánskych nohavíc Unlimited Thermal.

Ich spoločným menovateľom sú, materiál NanoFlex 3G, ktorý poskytuje vysokú mieru ochrany pred vetrom a čiastočnú vodoodolnosť, vďaka nano technológii. Je príjemne teplý a elastický.

Identické sú aj v konštrukcii dvojice bočných Cargo vreciek s prekrytím, ktoré výrazne zvyšujú ich prepravnú kapacitu a veci máte ešte viac po ruke. Prepravná kapacita je ešte väčšia vďaka dvojici vreciek, ktoré sa nachádzajú na chrbte, hneď pod sieťovanými trakmi.

Spoločný je aj dôraz na komfort, jednak strihom a konštrukciou, ale hlavne použitím našej top cyklistickej vložky Progetto X2 Air, ktorá poskytuje tú najvyššiu mieru komfortu a tlmenia vibrácii vo svojej triede.

Takže jediným rozdielom medzi touto dvojicou nohavíc je ich dĺžka. Jedny majú klasickú krátku konštrukciu, pre vyššiu variabilitu použitia a teplôt a druhé, zas vďaka dlhému strihu prinášajú maximum ochrany a tepla po celej dĺžke nôh.

Pre dámy sú pripravené nové Unlimited Trail Leggings, ktoré sme pojali viac multifukčne. Nemajú vlastnú cyklo vložku, takže si ich môžete obliecť na krátke nohavice v prípade ochladenia, alebo ich použiť na iné športové aktivity.

Sú elastické, jemné a dostatočne teplé pre chladnejšie dni. Praktické sú i vďaka dvojici bočných cargo vreciek a vetracím sieťovaným plochám v oblasti podkolenia.

Vyznačujú sa aj vysokým elastickým pásom, ktorý jednak perfektne drží legíny v pozícii, ale je i veľmi komfortný a jemne kompresný, čím zvýrazní ženské krivky.

 

Nová kolekcia Unlimited na jeseň a zimu, obsahuje i ďalšie novinky či inovované, ale i overené produkty. Preto ak ste vyznávačom jazdy v teréne, upriamte svoj zrak a pozrite čo vám ponúka.

Podľa hesla Castelli, vám v tejto kolekcii prinášame funkčnosť, komfort a štýl, ktorý od Castelli očakávate, len bez aero výhod, ktoré v teréne nepotrebujete.

Pánska kolekcia Unlimited: www.skprofibike.sk

Dámska kolekcia Unlimited: www.skprofibike.sk

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu