Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Simona Kuchyňková vyhrala po skvelom výkone preteky Svetového pohára v endure v Chateli o 0,11 sekundy (+výsledky)

Fantastický výkon najmä v druhej polovici pretekárskeho dňa dosiahla slovenská pretekárka Simona Kuchyňková a tešila sa zo svojho premiérového víťazstva vo svetovom pohári v kategórii do 21 rokov!
Matúš Bušík
Simona Kuchyňková vyhrala po skvelom výkone preteky Svetového pohára v endure v Chateli o 0,11 sekundy (+výsledky)

Slovenská pretekárka Simona Kuchyňková z tímu OKOeverywhere Racing uzavrela pretekársku sezónu v svetovom pohári v endure víťazstvom!

Posledné preteky v seriáli svetového pohára sa konali uplynulý víkend vo francúzskom stredisku Chatel, ktoré je súčasťou najväčšieho lyžiarskeho strediska Portes du Soleil na svete.

Simona sa počas celého dňa zlepšovala a v závere pretekov dominovala, čo jej prinieslo vysnívané víťazstvo.

Na svojom Instagrame krátko po pretekoch napísala: „Slová nedokážu vyjadriť to, ako sa cítim. Ďakujem všetkým, ktorí ma pdopodrovali!“

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa OKӨEVERYWHERE (@okoeverywhere)

Preteky pozostávali zo 7 meraných rýchlostných skúšok s rôznym charakterom. Prvé merané úseky boli prírodnejšieho charakteru a neskôr počas dňa sa jazdili aj známe bikeparkové trate.

Deň sa pre Simonu začal úspešne, keď v prvej meranej rýchlostnej skúške zajazdila 2. najrýchlejší čas a za víťazkou Emily Carrick-Anderson zaostala len o 1,6 sekundy.

V nasledujúcich dvoch meraných úsekoch Simona mierne spomalila. V RS2 sa jej podarilo zajazdiť 8. najrýchlejší čas a v tej nasledujúcej skončila piata.

V druhej polovici dňa to však bolo víťazné ťaženie našej pretekárky. Podarilo sa jej vyhrať všetky štyri nasledujúce rýchlostné skúšky, vďaka čomu sa nakoniec tešila s celkového víťazstva, ktoré je rozhodne jej najväčším úspechom.

Simona preteky vyhrala s výsledným časom 30:16,640 a pred druhou Emily Carrick-Anderson mala v cieli minimálny náskok len 0,11 sekundy. Na treťom mieste v pretekoch sa umiestnila Delia Da Mocogno so stratou 18,5 sekundy na Simonu.

V mužskom štartovom poli sme mali taktiež zástupcu a bol ním Martin Knapec. Ten dosiahol výsledný čas 26:12,75, čo stačilo na 67. miesto v elitnej mužskej kategórii.

V mužoch bol najrýchlejším pretekárom Kanaďan Jesse Melamed, s výsledným časom 23:57,73. Na druhom mieste za ním skončil Alex Rudeau so stratou 11,48 sekundy a tretím najrýchlejším jazdcom bol Richie Rude Jr., ktorý na Melameda stratil 24,78 sekundy.

V ženách bola najrýchlejšou pretekárkou francúzska pretekárka Morgane Charre, s výsledným časom 27:54,41. Na druhom mieste za ňou sa umiestnila jej krajanka Isabeau Courdurier so stratou 6,87 sekundy a na treťom mieste skončila Harriet Harnden s odstupom 33,35 sekundy.

Kompletné výsledky pretekov nájdete na stránke ucimtbworldseries.com.

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu