Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Musíte vidieť: Gee Atherton opäť posúva latku adrenalínu vo videu Ridgeline IV: Dolomites

Tentokrát sa Gee so svojím štábom presunul do talianskych Dolomitov, kde sa rozhodol jazdiť naozaj na hrane.
Matúš Bušík

 

Pozrite si najnovší obdivuhodný počin zo série Ridgeline, s Gee Athertonom dvojnásobným majstrom sveta v horskej cyklistike, svetovo známym pre svoje schopnosti a odvahu na bicykli.

„Od prvej hodiny prvej série pôvodného filmu Ridgeline bolo snom preniesť tento koncept na tie najúžasnejšie miesta po celom svete. Potenciál nájsť úžasné, odľahlé pohoria, kde sa môžeme otestovať až do krajnosti… skutočne preskúmať, čo je možné na bicykli a ako nakrútiť najúžasnejšie zábery…“ – Gee Atherton.

Tento film sa od svojich predchodcov líši tým, že tím okolo Geeho „nepohol ani kameňom“.

Išlo o objavovanie s priateľmi, dobrodružstvo v horách, kde by Gee jazdil na čomkoľvek, čo by našli, vrátane niektorých z doteraz najexponovanejších terénov série.

Natáčanie sa uskutočnilo v auguste v talianskych Dolomitoch, kde prístup k najzaujímavejším lokalitám zahŕňal štvorhodinové túry, lezenie na lane, rebríky a zlaňovanie.

Tím bol zaťažený kamerovým vybavením, dronmi, zásobami jedla a Geeho bicyklom, ktorý rozložili tak, aby sa o náklad podelili.

Bol to doteraz fyzicky a psychicky najnáročnejší týždeň  celej série Ridgeline, kde zmysel pre dobrodružstvo a skutočný záujem o prežitie hnali tím vpred pri hľadaní tých najúžasnejších scén, aké kedy nakrútili.

Gee povedal, že od začiatku vedel, že toto video natočí s bicyklom Atherton AM.170, najnovšom z radu Atherton Bikes, ktorý navrhol a vyrobil spolu so svojimi súrodencami Danom a Rachel Athertonovými a ich úzko prepojeným tímom.

Gee povedal: „Bolo to jasné – AM.170 je dostatočne pevný na to, aby odolal nárazom na týchto útesoch, kam sme ho ťahali aj na lane. Je ľahší ako môj DH bicykel, výborne šliape a je dostatočne odolným bicyklom na zvládnutie každého centimetra strmého a skalnatého terénu.“

Sprevádzali ho fotograf Dan Griffiths (Moonhead Media) a „pravá ruka“ Jamie Robertson, ktorí obaja stáli pri projekte od začiatku, no v tak nebezpečnom teréne zapojili aj Brodieho Hooda, špecialistu na vysoké nadmorské výšky a dobrodružstvo.

Brodie je jedným z mála filmárov, ktorí lietali s dronmi na vrchol Everestu, skúseným horolezcom a členom záchranného tímu Lochaber Mountain.

Ako povedal Gee: „To, že sme mali Brodieho pri sebe, nás udržalo pri živote! Ale tiež to znamenalo, že môžeme povedať áno veciam, ktoré by sme sami nezvládli… Na konci filmu je sekvencia, v ktorej jazdím po hrebeni pri západe slnka.“

Brodie vymyslel systém popruhov, ktorý umožnil to, že som si mohol precvičiť ovládanie rýchlosti, zatiaľ čo on povoľoval napätie, až kým som sa necítil pohodlne.

Časť filmu, kde jazdím najpomalšie a idem po hrebeni, bola v skutočnosti najnáročnejšia zo všetkých.

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu