Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ľuboš Staňo vyhral 5. kolo SPDH na Malinôm Brde

Pri neúčasti slovenských reprezentantov v zjazde bol najrýchlejším pretekárom štartového poľa Ľuboš Staňo, najrýchlejšou ženou bola Vilma Gombalová.
Matúš Bušík
Ľuboš Staňo vyhral 5. kolo SPDH na Malinôm Brde

Slovenský pohár v zjazde pokračoval po zrušenom 4. kole vo Vrátnej v klasickej lokalite Malinô Brdo pri Ružomerku.

Najrýchlejší slovenskí pretekári Rasťo Baránek, Denis Kohút a Adam Rojček sa pretekov nezúčastnili. Denis si pred nejakým časom poranil rameno a Rasťo s Adamom sa účastnia reprezentačného kempu vo Francúzsku, ktorý slúži ako príprava na majstrovstvá Európy.

V Ružomberku sa tento rok pretekalo na suchu a trať bola výborne pripravená. Najviac sedela Ľubošovi Staňovi z tímu MTBIKER, ktorý dosiahol najrýchlejší čas v oboch meraných jazdách. Trať sa mu podarilo prejsť za 3:14,44 a jeho čas z finále bol zároveň najrýchlejším časom dňa.

Na druhom mieste za ním sa umiestnil český jazdec Vladimír Srněnský so stratou necelej sekundy. Tretí skončil jazdec tímu OKO Everywhere Racing Jakub Kalus, ktorý na víťaza stratil v cieli 4,54 sekundy.

Foto: Marek Morávik

V juniorskej kategórii si pódiové umiestnenia rozdelili zahraniční jazdci. Z prvenstva sa tešil Kryštof Húšť z Českej republiky, s časom 3:25,77. Na druhom mieste so stratou 6,35 sa umiestnil Dominik Scheithauer z Maďarska a tretí skončil Ďalší Čech Sebastián Vašek. Najrýchlejším Slovákom bol na 4. mieste Michael Mesarč so stratou  18,5 sekundy na víťaza.

Medzi najskúsenejšími jazdcami v kategórii masters bol najrýchlejším Marcel Vaško s časom 3:23,61. Na druhom mieste skončil v pretekoch Matúš Paulovič z tímu Bikegarage Nitra so stratou necelých 4,5 sekundy a tretím najrýchlejším jazdcom v cieli bol Pavol Magda z CK Stupava.

Foto: Marek Morávik

V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vilma Gombalová z KRAPS Racing Team s časom 4:30,41. Pred druhou Zuzanou Brienikovou z Bajkula Bearider Bratislava mala v cieli náskok 24 sekúnd a tretia skončila Aneta Kamenská z z Adrenalin Bike Team.

Výbornú jazdu zajazdil vo finále Michal Hlobil z CK Stupava. Tá mu nakoniec vyniesla víťazstvo v kategórii kadeti, ale bol by aj 3. najrýchlejším v elitnej kategórii, s výsledným časom 3:18,19 min. Druhým najrýchlejším v tejto kategórii bol jeho tímový kolega Filip Obertáš, so stratou 14,27 sekundy a tretí skončil Filip Bubnič, taktiež z tímu CK Stupava.

V žiakoch svoju dominanciu potvrdil Richard Tandara z CTM Racing Team, s výborným časom 3:21,2. Druhým najrýchlejším bol Tibor Hittmann z Maďarska, so stratou necelých 20 sekúnd. Tretí skončil Nicholas Procházka z Českej republiky.

Kategóriu hobby vyhral Adam Ďuriš z KRAPS Racing Team s časom 3:29,11. Za sebou nechal trojicu pretekárov z tímu Bajky.sk Michala Valaštíka, Adriena Adama a Mareka Mlicha.

Kompletné výsledky pretekov si môžete pozrieť na stránke my.raceresults.com.

Posledné 6. kolo Slovenského pohára v zjazde je na programe 8. októbra 2023 v bikeparku Košútka.

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu