Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Len 16-ročná Viktória Chladoňová skončila dvanásta po skvelom výkone na Majstrovstvách sveta

Majsterkou sveta junioriek sa stala v Glasgowe Francúzka Julie Bego, ktorá po útoku 21,6 km pred koncom išla na čele osamote. Druhá skončila Britka Cat Ferguson a tretia bola Holanďanka Fleur Moors.
Martin Sarvaš
Foto: Slovenský zväz cyklistiky / Matej Červenka

Slovenská reprezentantka v cestnej cyklistike Viktória Chladoňová predviedla skvelý výkon na pretekoch junioriek na Majstrovstvách sveta v Glasgowe a skončila na 12. mieste.

Chladoňová prišla do cieľa v malej 12-člennej skupine najväčších favoritiek, ktoré v závere prenasledovali líderku pretekov Julie Bego.

Viktória Chladoňová má ešte len 16 rokov a bola jedinou 16-ročnou pretekárkou v skupine favoritiek, pričom zvyšné cyklistky mali 17 alebo 18 rokov.

Juniorskou majsterkou sveta sa stala na mokrej, šmykľavej a technickej trati v Glasgowe 18-ročná Francúzka Julie Bego, ktorá po útoku 21,6 km pred koncom išla na čele osamote.

Druhá skončila Britka Cat Ferguson a tretia prešla cielom Holanďanka Fleur Moors.

„Od štartu boli preteky veľmi nervózne, štartovali sme úplne zo zadných pozícii a bolo ťažké dostať sa dopredu. Už v prvom kole sa to dosť vyselektovalo. Vo štvrtom kole, as v štvrtom kopci, sa naša skupina rozdelila na dve polovice a tak to zostalo až do cieľa,“ opísala Viktória Chladoňová.

„V poslednom kole nám začalo pršať, takže to bolo technicky náročnejšie, ale snažila som sa v čelnej skupine udržať a do cieľa som prišla na dvanástej pozícii. Som veľmi rada za tento výsledok, nakoľko to boli moje prvé majstrovstvá sveta na ceste. Vôbec som nevedela do čoho idem a cieľom bolo udržať sa v hlavnej skupine,“ dodala mladá slovenská cyklistka.

Terézia Ciriaková ani Anna Ržoncová preteky nedokončili, ale Ciriaková predviedla v úvodnej časti pretekov úctyhodný výkon a držala sa medzi vedúcimi pretekárkami, ale napokon tempo neudržala.

Výsledky Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike, Glasgow 2023 – juniorky

Aktuality

18:19 Milan Fretin vyhral v šprinte úvodnú etapu pretekov Štyri dni Dunkerque.

Na druhom mieste skončil len 21-ročný Paul Hennequin, ktorý zaútočil z vedúcej skupiny kilometer pred cieľom, ale Fretin ho predbehol tesne pred cieľovou čiarou a tretí finišoval Sam Bennett.

18:03 Van Rysel má prvé víťazstvo na Grand Tour. Valentin Paret-Peintre vyhral z úniku desiatu etapu Giro d’Italia.

23-ročný francúzsky jazdec dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo a pre tím Decathlon AG2R La Mondiale to znamená už 15. výhru v sezóne 2024.

15:53 Video: Tímové auto zrazilo vedúcu pretekárku počas cyklistických majstrovstiev Francúzska.

Auto tímu Auvergne-Rhône-Alpes zrazilo Amandine Muller a následne skončila na zemi aj Célia Gery. So šťastím sa ani jedna pretekárka vážnejšie nezranila a práve Gery sa neskôr stala víťazkou francúzskeho šampionátu do 19 rokov a Muller skončila na druhom mieste.

12:28 Ako Simča Kuchyňková vybojovala tretie miesto na Svetovom pohári v endure vo Finale Ligure.

„Bol to môj najnáročnejší deň na bicykli a bolo neskutočné teplo. Išla som po celý čas naplno a do toho ma ešte poštípala aj včela,“ opisuje Simča Kuchyňková prvé preteky sezóny 2024.

11:35 Z Giro d’Italia odstúpili už traja jazdci tímu Visma – Lease a Bike.

Po prvom dni oddychu odstúpil z pretekov jeden z najlepších šprintérov a víťaz deviatej etapy Olav Kooij, takže tímu Visma – Lease a Bike zostalo na Gire už len päť jazdcov. Celkovo odstúpilo v priebehu deviatich etáp 15 pretekárov.

Zavrieť reklamu