Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan: Bod zlomu som mal pred tromi rokmi. Ale bol som príliš dobrý na to, aby som skončil

Sedemnásobný víťaz zeleného dresu na Tour de France povedal, že keby nešiel na Tour, už by s cyklistikou skončil.
Martin Sarvaš
Peter Sagan na Tour de France 2012. Foto: Archív Petra Sagana / Liquigas – Cannondale

Nie je žiadnym prekvapením, že Peter Sagan v súčasnosti nedosahuje už podobné výsledky ako na vrchole kariéry a vo veľmi úprimnom rozhovore pre Het Laatste Nieuws priznáva, že je pripravený ukončiť profesionálnu kariéru a ak by nešiel na Tour de France, skončil by skôr.

„Mám šťastie, že som ešte nespadol. Ale predtým som bol na Tour lepší. Budem pokračovať, ešte týždeň a uvidím, čo tu ešte dokážem zmeniť. Tour sa ešte neskončila,“ povedal Sagan.

„Keby som nejazdil na Tour, nebol by som momentálne súčasťou cyklistiky. Skončím, keď bude ten správny čas.“

Zelený rekordér na Tour de France

Peter Sagan vyhral od roku 2012 rekordných sedem zelených zelených dresov na Tour de France. A pritom si dal ešte jeden rok prestávku, keď ho komisári z pretekov vylúčili pre incident pri páde Cavendisha v roku 2017.

Na Tour jednoducho ukázal, že v bodovacej súťaži naňho jednoducho nemal nikto. Nenadarmo dostal už pri premiére na Tour prezývku Tourminator.

Peter Sagan vyhral na Tour 12 etáp, 22-krát skončil druhý a 10-krát tretí, takže dohromady má 44 pódiových umiestnení z Tour de France. V zelenom drese odjazdil dohromady 124 dní a 4 dni bol oblečený v žltom.

„Je čas obrátiť list“

„Všetci sme iní ľudia, pretekáme z rôznych dôvodov. Som vďačný za to, čo som vo svojej kariére dosiahol. Mám pocit, že som dosiahol neskutočné výsledky, veľa som tomu obetoval.“

„Pomohlo mi s tým veľa ľudí. Ale stále sa obetovať rok čo rok, to už nedokážem. Pretože čo sa tým zmení? Je čas obrátiť list,“ povedal Peter Sagan.

Sagan dosiahol takmer všetko, čo mohol ako jazdec svojho typu v profesionálnej cyklistike a okrem obrovských úspechoch na Tour de France vyhral trikrát za sebou majstrovstvá sveta a získal tituly na mnohých klasikách vrátane monumentov Okolo Flámska a Paríž-Roubaix.

Už na začiatku roka oznámil, že sezóna 2023 bude jeho poslednou v profesionálnom pelotóne a je veľmi nepravdepodobné, že by svoje rozhodnutie zmenil

Pozrite si tiež

Bál sa, že bude ľutovať, ak skončí príliš skoro

Sagan tiež priznal, že je s ukončením kariéry zmierený, keďže v posledných rokoch pokračoval v pelotóne, pretože sa bál, že bude ľutovať, ak skončí príliš skoro.

„Pred tromi rokmi som dosiahol bod zlomu. Ale bol som stále príliš dobrý na to, aby som skončil a potom by mi to bolo ľúto. Teraz som spokojný sám so sebou,“ povedal trojnásobný majster sveta.

„Keď som mal 18 rokov, bol som rád, že už nemusím chodiť do školy. Nechcel som sa tam vrátiť. Teraz mám 33 a nechcem sa vrátiť ani k cyklistike. Užil som si to, ale už stačilo,“ dodal Peter Sagan.

 

Aktuality

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

03.05.2024 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

03.05.2024 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu