Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Michael Woods vyhral 9. etapu Tour de France na vrchole Puy de Dôme, Pogačar stiahol náskok Vingegaarda

Woods predbehol len 500 m pred cieľom Mattea Jorgensena, ktorý išiel 47 km osamote na čele a tesne pred cieľom ho predbehli aj Pierre Latour a Matej Mohorič, ktorí si rozdelil druhé a tretie miesto.
Martin Sarvaš
Michael Woods vyhral 9. etapu Tour de France na vrchole Puy de Dôme, Pogačar stiahol náskok Vingegaarda

Foto: A.S.O.

9. etapa Tour de France 2023

 

  • Saint-Léonard-de-Noblat → Puy de Dôme
  • Profil: horská
  • Dĺžka: 182,4 km
  • Prevýšenie: 3441 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 42,1 km/h
  • Víťaz: Michael Woods (Israel-Premier Tech)

Michael Woods (Israel-Premier Tech) zvíťazil na vrchole legendárneho stúpania Puy de Dôme v 9. etape Tour de France.

Woods bol súčasťou pôvodného 14-členného úniku, ktorý mal veľký náskok pred pelotónom. V závere etapy to vyzeralo na víťazstvo Mattea Jorgensena (Movistar), ktorého však po odvážnom 47 km sóle dobehol Woods 500 metrov pred cieľom.

Jorgensena ešte tesne pred cieľom predbehli dvaja jazdci – Pierre Latour (TotalEnergies) a Matej Mohorič (Bahrain-Victorious), ktorí skončili na druhom resp. treťom mieste.

Tadejovi Pogačarovi (UAE Emirates) sa podarilo stiahnuť náskok na lídra celkovej klasifikácie Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), keď zaútočil 1,5 km pred cieľom a získal 8-sekundový náskok pred Vingegaardom. Znamená to, že Jonas Vingegaard vedie súťaž o žltý dres už len o 17 sekúnd pred Pogačarom. Tretí Jai Hindley (Bora-Hansgorhe) má stratu 2:40 minúty.

Skvelý výkon predviedol Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), ktorý sa až do útoku Pogačara pred cieľom držal v skupine lídrov celkového hodnotenia. Aj keď lídrom Ineosu v GC je Carlos Rodríguez, ktorý má na štvrtom mieste stratu 4:22 min, Pidcock sa posunul o dve priečky vyššie, na siedme miesto, so stratou 5:26 minúty na Vingegaarda.

</p> <h3>Záverečný kilometer 9. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 9. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu