Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Victor Lafay získal pre tím Cofidis po 15 rokoch víťazstvo etapy na Tour de France

Lafay skvele načasoval útok 1 km pred cieľom a Woutovi Van Aertovi sa ho už v šprint nepodarilo dobehnúť a nahnevaný prešiel cieľovou čiarou druhý pred tretím Tadejom Pogačarom.
Martin Sarvaš
Victor Lafay získal pre tím Cofidis po 15 rokoch víťazstvo etapy na Tour de France

2. etapa Tour de France 2023. Foto: A.S.O / Ashley & Jered Gruber

2. etapa Tour de France 2023

 

  • Vitoria-Gasteiz → San Sébastián
  • Profil: kopcovitá
  • Dĺžka: 208,9 km
  • Prevýšenie: 2949 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 43,73 km/h

Victor Lafay ukončil 15-ročné čakanie jeho tímu Cofidis na víťazstvo etapy na Tour de France, keď sa mu podarilo vyhrať v najdlhšej druhej etape tohto ročníka Tour.

Lafay zaútočil z vedúcej skupiny 1000 metrov pred cieľom a aj keď sa tím Jumbo-Visma snažil rozbehnúť šprint pre Wouta van Aerta, francúzskeho jazdca sa im nepodarilo dobehnúť. Van Aert skončil druhý pred tretím Tadejom Pogačarom (UAE Emirates).

„V posledných metroch som sa pozrel na cyklopočítač, videl som 500 metrov, 400 metrov, povedal som si, že ma nevyhnutne chytia na 50 metroch. Je to neuveriteľné,“ povedal v cieli Victor Lafay.

V celkovom hodnotení vedie aj naďalej víťaz úvodnej etapy Adam Yates (UAE Emirates) a na druhé miesto sa posunul Pogačar so 6-sekundovou stratou na tímového kolegu a rovnakú stratu má aj tretí Simon Yates (Jayco-AlUla).

Peter Sagan získal len tri body na šprintérskej prémii. Najviac bodov si rozdelili traja jazdci v úniku na čele s tímovým kolegom Petra Sagana Edvaldom Boasson Hagenom. V šprine pelotónu bol najrýchlejší Jasper Philipsen so ziskom 17 bodov, zatiaľ čo Sagan nebol v dobrej pozícii a z trinásteho miesta na šprintérskej prémii si pripísal len tri body.

Victor Lafay sa vďaka víťazstvu dostal do vedenia bodovacej súťaže a v tretej etape bude oblečený v zelenom drese.

</p> <h3>Záverečný kilometer 2. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 2. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu