Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské

Simona Kuchyňková skončila ôsma v pretekoch Svetového pohára v endure vo Val di Fassa (+galéria)

Svetový pohár v endure pokračoval 5. kolom v talianskom stredisku Val di Fassa. Okrem Simony nás na pretekoch reprezentoval aj Martin Knapec, ktorý v elitnej kategórii obsadil 45. miesto.
Matúš Bušík
Simona Kuchyňková skončila ôsma v pretekoch Svetového pohára v endure vo Val di Fassa (+galéria)

Foto: Natália Šoltésová

Organizátori si pre pretekárov pripravili náročnú trať, ktorá pozostávala zo šiestich meraných úsekov. Dohromady to tvorilo 16 km tratí s prevýšením 2 580 m. Najdlhšou traťou bola Tutti Frutti s dĺžkou 5,4 km a prevýšením 830 m.

Ak máte takúto trať absolvovať na jeden záťah bez prestávok a v pretekárskom tempe, viete si asi predstaviť, čo vás čaká. Hmla pred očami a bolesť, ktorá je prítomná asi všade.

V ženskej kategórii do 21 rokov sa na štart pretekov postavila Simona Kuchyňková z tímu Okoeverywhere racing, ktorá v poslednom kole svetového pohára obsadila 4. miesto.

Svoju pozíciu sa jej bohužiaľ nepodarilo vylepšiť ani obhájiť a v pretekoch skončila s výsledným časom 46:39,73 na 8. mieste. Najlepšie sa jej podarilo zajazdiť posledný meraný úsek, v ktorom dosiahla 4. najrýchlejší čas.

Dôležité je, že preteky dokončila a zbiera body do priebežného celkového hodnotenia, v ktorom má po absolvovaní dvoch z piatich kôl 141 bodov a patrí jej priebežná 10. priečka.

V jej kategórii preteky vyhrala kanaďanka Emmy Lan, ktorá dosiahla o rovné dve minúty lepší výsledný čas ako Simona.

Foto: Natália Šoltésová

V elitnej mužskej kategórii nás reprezentoval Martin Knapec z CTM Racing Team. Ten po absolvovaní všetkých rýchlostných skúšok dosiahol výsledný čas 38:02,6, ktorý mu vyniesol konečné 45. miesto.

Najlepšiu jazdu predviedol rovnako v poslednom meranom úseku, v ktorom zajazdil 37. najrýchlejší čas.

Martin Knapec sa prostredníctvom sociálnych sietí vyjadril: „Druhý sveťák za mnou, začiatok bol ťažší, potom sa to zlepšovalo. Nakoniec je z toho 45. miesto, za ktoré som veľmi rád, nakoľko som mal posledný týždeň problém s krížami. Nakoniec to dobre dopadlo a ideme ďalej. Dôležité je byť v cieli zdravý a bez technických problémov.“

Na víťaza pretekov Matthewa Walkera strattil v cieli 2:37 min. Na druhom mieste v mužskej elite sa umiestnil Alex Rudeau. a pódium uzatváral Richie Rude jr.

V elitnej ženskej kategórii sa na najvyšší stupienok s výsledným časom 41:03,36 postavila Isabeau Courdurier, na druhom mieste skončila Morgane Charre a tretia bola Mélanie Pugin.

Šieste kolo svetového pohára v disciplíne enduro je na programe začiatkom septembra a uskutoční sa vo francúzskej lokalite Loudenvielle-Peyragudes. Okrem endura sa tu bude pretekať aj v zjazde.

To najlepšie z pretekov vo Val di Fassa:

Kompletné výsledky ženskej kategórie U21:

Kompletné výsledky elitných kategórií:

Aktuality

09:25 Detaily 3. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Prvá rovinatá etapa má 165 km, prevýšenie len 831 m a očakávame dojazd v hromadnom šprinte. Najväčší favoriti sú Tim Merlier a Olav Kooij.

Včera 17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

Včera 14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

Včera 08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

04.05.2024 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu