Stretneme sa pri pive a dobrom jedle: Brzdíme v Klubovni!
Centrálna a najväčšia
Ak sa chcete dozvedieť zaujímavosti práve o časti Bratislavy, kde Centrálna stojí, návštevou Klubovne spojíte príjemné s užitočným. Dobové fotografie a dokumenty vo veľkorysom interiéri vás jednoducho dostanú. Navyše vidíte kuchárom priamo do hrncov, obrovské 500 litrové tanky s pivom. Atmosféra Klubovne vás rozohní. Máte chuť baviť sa a športovať? Začnite hneď „od stola“: dvakrát stolný futbal, športové prenosy na desiatich plazmách a veľkých plátnach či turnaj v šípkach. Vo dvojici alebo veľká partia – personál spoza troch barov je pozorný aj k vášmu psíkovi. Ak máte pohybu plné pedále, tak si v pokoji sadnite a podebatujte live alebo virtuálne. Wifi pripojenie a dobré parkovanie sú na nezaplatenie! V prípade, že sa chystáte do Klubovne na koncert, urobte si rezervu pár minút – nielen na miesto pri pódiu, ale aj v žalúdku – aby pri muzike dobre trávilo.
K pochúťkam priamo z udiarne či grilu dobre padne čapované tankové alebo fľaškové. A že je naozaj z čoho vyberať: Rovno z tanku Zlatý Bažant dvanástka, ďalších šesť druhov čapovaných – aj pre cyklistky obľúbený citrónový Radler, Krušovice či tmavé pšeničné. V prípade, že máte chuť na fantastické pivo s čerešňovou šťavou, hľadajte ho v lístku pod Pivnými experimentmi. Nechýba aj tretinkové fľaškové a pre partičky Klubovňácka desinka – 10 pollitrákov tankového piva za cenu deviatich.
Ventúrska Klubovňa nie je kamufláž
Klubovňa v centre mesta jednoducho nemôže chýbať. Bezbariérové priestory prevádzky Ventúrskej Klubovne sú situované na mieste bývalej známej reštaurácie, na mieste, ktoré Bratislavčania poznajú a návštevníci centra bez problémov nájdu aj vďaka príjemnej terase s kapacitou 72 miest. K nim pridajme vo vnútri ďalších 120 s polovicou pre fajčiarov. Aj na tomto mieste sa spájajú tradície s modernými trendmi, priznáva sa farbu k miestu, k jeho histórii i súčasnosti, ku všetkému, čo k centru mesta patrí. Stačí sa okolo seba poobzerať a razom sa prenesiete do starej Bratislavy.
Špeciality špičkových šéfkuchárov
Aby bolo čo zapíjať, jedálny lístok sa nielen že dobre číta, ale rovnako aj chutí. V ponuke sú skvelé tradičné špeciality, za rozumné ceny, s vôňou maminej kuchyne, korenené moderným spracovaním a dizajnom z varechy ozajstných majstrov. Zodpovedným za vedenie a rozvoj gastronomického konceptu Klubovňa je známy slovenský šéfkuchár Tomáš Sika, ktorý šéfoval viacerým prestížnym kuchyniam a je absolventom Thuries Academy. Pod vedením Martina Korbeliča, najlepšieho kuchára roku 2013 a Executive Chefa Medusa Group, spolu našli cestu k oživeniu a vylepšeniu klasických receptov. „Pripravujeme a údime mäsové špeciality. K dispozícii máme dokonca aj špeciálnu pec na bukové drevo. Tá dáva nášmu grilu ten správny šmrnc,“ vysvetľuje Tomáš Sika. Alebo – čo poviete na čerstvo pečené posúchy, tatarák, pagáče, rebrá, famózne polievky, nakladané syry …
Nielen v Bratislave
Koncept Klubovní sa rozrastie aj do regiónov. Na jeseň pribudne na Horehroní nová – Bystrická Klubovňa, ktorá bude zároveň aj prvou mimo Bratislavy, v nádherných historických priestoroch bývalej banskobystrickej reštaurácie Barbakan. V budúcom roku ju budú nasledovať ďalšie vo vybraných najväčších slovenských mestách i v Bratislave. Celkovo by sieť mala dosiahnuť dvadsať Klubovní po celom Slovensku.
O mieste, kde sa stretávajú nielen bikeri zistíte viac na: www.nasaklubovna.sk