Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Cyklozájazd – aktívna dovolenka pre každého

Dovolenka pre Vás znamená  aktívny oddych a Vašou obľúbenou aktivitou jazda na bicykli. Lákajú Vás zahraničné destinácie ako Taliansko, Francúzsko, Slovinsko... Potom je pre Vás tou správnou voľbou cyklozájazd – šport, nevšedné zážitky a poznanie  z trochu inej perspektívy. Cykloturistika je čoraz obľúbenejšou formou aktívnej dovolenky a ponuka cyklozájazdov dnes pokrýva širokú škálu lokalít.
Biker

Cyklozájazdy sú vhodné pre všetkých vyznávačov jazdy na bicykli, pre rekreačných cyklistov aj zapálených bikerov. Program je starostlivo naplánovaný aby zodpovedal deklarovanej náročnosti a zároveň obsiahol najzaujímavejšie ciele v danej turistickej oblasti. A ak sa niektorý deň rozhodnete pre vlastný program, skúsený sprievodca Vám pomôže s voľbou trasy, zapožičia mapy a vybaví Vás informáciami. Veľmi priaznivá cena zájazdov zahŕňa dopravu, ubytovanie so stravou, služby cyklosprievodcov  a v prípade záujmu Vás cestovná kancelária aj poistí.

Presvedčte sa sami o možnostiach cykloturistiky vo vyhľadávaných európskych destináciách:

Na bicykli okolo Rimini

Cyklozájazd do talianskeho Rimini a okolia uspokojí každého priaznivca aktivneho odpočinku a historických krás pri pobreží Jadranu. Spoznajte staré mesto v Rimini, Riccione alebo historické mestečká  malebného vnútrozemia. Lokalita je ideálna aj  pre rekreačných cyklistov, náročnejšiu trasu  do San Marina je možné absolvovať  autobusom.

Južné Francúzsko na dvoch kolesách

Cannes, Azúrové pobrežie, kaňon Verdonu, levanduľové polia Provensálska, vidiek s olivovníkmi a vinohradmi a relax na plážach – to sú len niektoré z lákadiel zájazdu. Oblasť  je vhodná i pre menej zdatných cykloturistov, na obtiažnejších trasách môžete vymeniť  bycikel za autobus. Doprajte si aktívny odpočinok na juhu Francúzska.

Perly južnej Dalmácie inak

Chorvátsko patrí k najobľúbenejším turistickým destináciám vôbec, hlavne Makarská riviéra priláka ročne tisíce turistov. Južná Dalmácia neponúka len tyrkysové more a pláže v blízkom susedstve hôr, ale tiež nezabudnuteľné prírodné a historické lokality vhodné pre cyklovýlety. Program na Makarskej riviére je vhodný pre stredne zdatných cyklistov na všetkých typoch bicyklov, náročné trasy je možné absolvovať autobusom.

Poznajte krásy Slovinska

Poznáte krásy slovinskej prírody – prírodné rezervácie, krasové jaskyne, krištáľovo čistú vodu jazier a mora? Cyklozájazd i pre menej zdatných je doslova nabitý, trasa prechádza Ljubljanou, Lipicou alebo Terstom a ponúka nezabudnuteľné zážitky. Cykloturisti si môžu vybrať, či se jednotlivých výletov zúčastnia, alebo  dajú prednosť  inému programu.

Nenáročné cyklotrasy chorvátskym pobrežím

Pre menej zdatných cykloturistov  je pripravená ponuka cyklovýletov okolo Tribunje. Nečakejte veľké prevýšenia ani zložitý terén – príjemné cesty vám umožnia pokochať sa prírodou i historickými pamiatkami. Tento cyklozájazd je vhodný skutočne pre každého.

Dobrodružstvo v čiernohorskom Durmitore

Pre vášnivých bikerov s trekovými alebo MTB bicyklami je pripravený náročný cyklozájazd v národnom parku Durmitor. Dovolenka v divokej prírode zabezpečí pôžitok z fyzického výkonu a maximálne zážitky. Vodopády, jazerá alebo hlboké kaňony – to je len malý náznak toho, čo Durmitor ponúka.

Šumava pre zdatných cyklistov

Šumava patrí k najobľúbenejším destináciám v Českej republike, jej prírodné krásy i historické pamiatky lákajú každoročne tisíce turistov i milovníkov športu. Cykloturisti na Šumave nájdu rozmanité terény v nedotknutej prírode i zaujímavé ľudské stavby. Okrem cyklotrás s východiskom pri Lipenskej priehrade môžete svoje cyklistické schopnosti otestovať aj v  bikeparku.

Lákavá príroda Čiernej Hory a Albánska

Cyklozájazd do okolia mesta Bar na pobreží Jadranu je určený zdatným cyklistom s trekovými alebo MTB bicyklami. Veľmi rozmanitá príroda, najväčšie balkánske jazero, starobylé mestá, stredoveké pevnosti, gastronomické zážitky i príjemné osvieženie v mori, to všetko ponúka cykloturistika v tomto nezabudnuteľnom kraji.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu